eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

A kormány a 95-ös benzin árához kötné a parkolási díjat

A kormány előkészítette utódának a közterületi parkolás új szabályait: két törvény módosítását javasolja és a 95-ös ólmozatlan benzin árához kötné a parkolási díjat.

Szollár Domokos kormányszóvivő a kabinet szerdai ülése után sajtótájékoztatón bejelentette: a kormány által készített javaslatok megfelelnek a jogállami normáknak, védik az állampolgárokat, a fogyasztókat az esetleges önkormányzati önkény ellen, világos, átlátható szabályokat eredményeznek és igyekeznek megfeleli az Alkotmánybíróság (Ab) kifogásainak.

Emlékeztetett: Ab tavaly novemberben semmisítette meg az önkormányzatok parkolási rendeleteit, e szerint 2010. július 1-től nem kérhetnek az önkormányzatok pénzt a parkolásért.

A következő parlamentnek hátrahagyott javaslatcsomag meghatározná, milyen feltételek esetén lehet egy várakozási területre díjfizetési kötelezettséget előírni; a várakozási területet kategóriákba sorolja; meghatározza a várakozási díj megengedett legmagasabb mértékét: az adóhivatal által az előző naptári évben havonta meghatározott 95-ös ólmozatlan benzin literenkénti árához kötné.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×