eur:
392.88
usd:
366.13
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Stumpf: Az emberek már tudják, kik a hőzöngők

A közrend és a gazdaság azonnali rendbetételén kívül egy, akár 2025-ig tartó stratégia kidolgozását is várja az új kormánytól a Századvég Alapítvány elnöke. Stumpf István a szocialista-liberális kormányzás nyolc évét elemző könyv bemutatóját követően az InfoRádiónak azt mondta: az emberek most már józanul meg tudják különböztetni a hőzöngőket és a cselekvőket.

Az új kormánynak egy középtávú tervet kell vázolnia, ami legalább 2020-2025-ig tartalmazza a nemzetfejlesztési stratégiát, emellett beszélnie kell arról, hogy a válságból hogyan lehet kilábalni - mondta az InfoRádiónak Stumpf István.

A Századvég Alapítvány elnöke kiemelte: ki kell jelölni két-három prioritást, amit már a legelején érvényesíteni kell. Ezek közé tartozik az, hogyan lehet a közrendet, a közbiztonságot visszaállítani, miként lehet a gazdaságot működésbe hozni, és a hazai vállalkozók esélyeit javítani pozitív diszkriminációval, de közben fenntartani az ország finanszírozhatóságát - fejtette ki. Mindemellett arról is szólni kell, hogyan lehet biztosítani a generációs egyensúly megbomlásával keletkező szociális problémákat a nyugdíjrendszer átalakításával, a foglalkoztatás politika kiépítésével - tette hozzá.

Erre kidolgozható egy világos menetrend, és meg kell jelölni, amikor ellenőrizni lehet a teljesítést - vélekedett a politológus.

Stumpf István szerint nagy kihívás előtt áll az ország, bonyolult feladat vár az új kormányra, és komoly politikusi feladat tehetség kell, hogy ezt a sok kihívást egyszerre sikeresen lehessen megoldani.

Azok jutnak előre, akik a problémák megoldásával foglalkoznak, és erre Gyurcsány Ferencnek is volt esélye korábban - utalt a volt kormányfő lakossági fórumokon elhangzott beszédeire a politológus. A Századvég Alapítvány elnöke hozzátette: az emberek már meg tudják különböztetni a hőzöngőket és a cselekvőket.

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×