eur:
395.48
usd:
366.78
bux:
65434.92
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Már Balogh Zsolt is gyanúsított a BKV-ügyben

Immáron a BKV korábbi megbízott vezérigazgatója, Balogh Zsolt is gyanúsított a közlekedési társaságot érintő nyomozásban. Ez derül ki az MTI -hez eljuttatott fővárosi főügyészségi tájékoztatásból. Balogh Zsoltot tettesként hűtlen kezeléssel gyanúsítják a cég kommunikáció szerződései miatt.

Az MTI részére elküldött főügyészségi levélben az áll csak, hogy a BKV volt megbízott vezérigazgatója, Balogh Zsolt a Szalainé Szilágyi Eleonóra és társai ellen indult büntetőeljárásban gyanúsítottként szerepel. A távirati irodának a BRFK megerősítette a hírt.

Tettesként elkövetett hűtlen kezeléssel gyanúsítják, a gyanúsítás a kommunikációs szerződésekkel függ össze. Balogh Zsolt a Magyar Nemzetnek adott szombati interjújában arról beszélt, hogy annak idején körülbelül 70 millió forint került Hagyó Miklóshoz. Mint mondta: a BKV-nál adták össze a politikusokhoz közel álló vezetők a pénzt, amit a vállalat körül szereztek.

Vasárnap a Hír Televízió Kontraszt című műsorában Balogh Zsolt közölte: először 2007 őszén hívatta be Hagyó Miklós. Akkor Balogh még műszaki vezérigazgató-helyettes volt. "Egy rövid beszélgetés során közölték velem, hogy keményen kell dolgozni, elvárások lesznek, és aki ezeket nem teljesíti, annak el kell vágni a torkát".

Balogh Zsolt szólt arról is, hogy kinevezése után 3 hónappal a beszélgetés után jött az első utasítás. Engedélyeznie kellett a szentendrei HÉV vonalán kijelzőket gyártó cég jelentős áremelését és határidőcsúszását. Sok vívódás után aláírta a papírt.

Szerinte a pályázatból 40 millió forint folyt vissza Hagyó Miklósnak. A pénzt Hatvani Szabó János, akit Hagyó Miklós tartótisztjeként emlegettek, borítékban vitte a politikus irodájába.

Balogh Zsolt állítása szerint Hagyó Miklóssal már minden apró szervezeti és személyi döntésről egyeztetni kényszerült, és Tóthfalusi Györgynek a BKV korábbi szdsz-es igazgatósági elnökének az ingatlanokkal kapcsolatos kéréseit is teljesítenie kellett.

Hagyó Miklós szombaton az MTI-nek úgy reagált: minden rá vonatkozó rágalmazó kijelentés valótlan, és bármely a tevékenységét vizsgáló fórum elé tiszta lelkiismerettel áll. Vasárnap ugyanakkor felfüggesztette párttagságát, és lemondott XII. kerületi pártelnöki posztjáról. Országgyűlési mandátumát azonban nem adta vissza, így a mentelmi joga is megmaradt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Sorra válnak meg a külföldiek a Velencei-tó melletti ingatlanjaiktól

Sorra válnak meg a külföldiek a Velencei-tó melletti ingatlanjaiktól

A Velencei-tó környéke viszonylag könnyen vészelte át a lakáspiac tavalyi ledermedését. Nagy szerepe lehet ebben annak, hogy a tó partjára már nem elsősorban üdülőhelyként, hanem egy tiszta, békés, ám mégis nagyvárosközeli lakóövezetként tekintenek az otthont keresők. A külföldi ingatlantulajdonosok viszont most egyértelműen az eladói oldalon jelennek meg - derül ki az OTP Ingatlanpont szakembereinek tapasztalataiból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×