Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Orbán: Ez így nem mehet tovább!

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Vállalkozók Országos Szövetségének szinte minden kéréséről megállapodott a szervezettel Orbán Viktor. A Fidesz elnöke a többi között megígérte, hogy a vállalkozók adóterheit négy, a lakosságéit hat év alatt az uniós szint alá csökkentik, ha kormányra kerülnek.

A politikus emellett támogatja a korábban Demján Sándor, a VOSZ ügyvezető elnöke által meghirdetett "társulj és fogj össze, magyar!" programot, azaz a magyar vállalkozások tőkefinanszírozását és a patrióta hozzáállást.

Orbán Viktor megegyezett Demján Sándorral abban is, hogy - döntően a termelési szektorban - tíz év alatt egymillió munkahelyet teremtenek.

A legnagyobb ellenzéki párt miniszterelnök-jelöltje vállalja, hogy német és francia mintára 2012-re Magyarországon többségében hazai tulajdonú cégek nyerhetik a közbeszerzési kiírásokat.

A Fidesz-elnök szerint lehetőség van arra is, hogy az uniós források még nagyobb része jusson el a kis- és közepes vállalkozásokhoz.

Az eurózónához való csatlakozással kapcsolatban Orbán Viktor azt mondta: az elmúlt években többször is nevetségessé tettük magunkat a közös európai pénz bevezetési dátumának megjelölésével, így ennek bejelentéséhez időt kért.

A politikus hangsúlyozta: több tekintélyes pénzügyi szakember bevonásával, Varga Mihály vezetésével megalakították az elmúlt napokban a gazdasági tényfeltáró bizottságot. Úgy vélte: a gazdaság állapotának pontos ismerete nélkül nem lehet felelős programot letenni az asztalra.

Orbán Viktor meghirdette az értékteremtő piacgazdaság megalkotását, illetve azt is megígérte - több vállalkozó felvetésére -, hogy egyenes ági öröklésnél az államnak semmi keresnivalója sincs, tehát a vagyon szabadon maradhat a családon belül.