eur:
395.05
usd:
370.93
bux:
65061.82
2024. április 19. péntek Emma

"Megtörtént, amitől rettegtünk": vége a magyar álomnak?

A svédországi veteránautós expedíció újabb katasztrófa-hírt küldött. A komp előtt az öreg Mercedes motorja végérvényesen megadta magát, így a hamburgi vonatcsatlakozás elérése is lehetetlen. Az égből azonban most is lepottyant a segítség: a magyar totemautó mégis hazakerülhet!

Ismét borzasztó dolgok történtek a messzi északon. A magyar történelem leghíresebb veteránautójának motorja végérvényesen megadta magát, a híres honi összefogás és a világháló azonban ezúttal is segít. A mesebeli hősök újabb valóságos próbatételt küzdenek le.

Megtörtént, amitől rettegtünk: a Ponty menetképtelen - ezzel a gyászhírrel jelentkezett vasárnap hajnalban a veteránautósok blogja. A Ponty (más néven Teve) a magyar totemautó beceneve, a hivatalos elnevezés ugyanis Mercedes Ponton.

Csikós így mesélte el a történetet - tudósít a Totalcar: "Eleinte csak alapjáraton volt viszonylag alacsony az olajnyomás, de egy gyors körtelefonnal kiderítettük, hogy ennél a motornál ez nem igazán probléma. Aztán amikor Koppenhágában tekeregtünk, egyszer csak fordulaton is lement az olajnyomás 2,5 bar-ra. Attól kezdve meredten figyeltük a nyomásmérő mozgását. Egy időután pakk, megint beállt a helyére a mutató, úgy tűnt, minden rendben van. Aztán a komp előtt tizenhárom kilométerrel egyszer csak hanyatt esett a mutató, és vége volt."

A kompig még lehet vontatni, de aztán a hamburgi vonatig még lenne 200 kilométer. Kész, vége! És ilyenkor történik a magyar csoda: Csikósékhoz bezuhan a megmentő elektronikus levél.

"Emberek! Itt vagyunk 150 km-re Hamburgtól délre, üres trélerrel!!! Tudunk segíteni, ha kell! Mennénk haza mi is. Hívjatok gyorsan, Balázs (mi is mobilnettel olvasunk titeket)"

A tragédiába hajló történet így egy csapásra ismét a magyar internetes közösség megdicsőülésébe csap át. A rajongók eddig könyvet követeltek az expedíciótól, ám most már nem adhatjuk alább ennél: ebből a sztoriból lesz az első olyan magyar film, amely "hollywoodi" kasszasikert produkál a világban.

Addig azonban valahogy mégis haza kellene érni...

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×