Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Tarlós: Amiről a Jobbik csak beszél, azt a Fidesz meg is tudja oldani - lapszemle

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Népszabadság szerint segítséget kért a radikális oldal szimpatizánsaitól Tarlós István, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője több, a napokban tartott lakossági fórumon.

A politikus szerint a Fidesznek és a Jobbiknak vannak közös céljaik - írja a Népszabadság. Egyetértenek abban, hogy legyen elszámoltatás, azonos a vélemény a nemzeti vagyon, a kultúra védelme, a határon túli magyarság helyzetének, de még a cigányság problémáinak kezelésében is. A különbség csak a módszerekben rejlik. Tarlós István szerint a Fidesz mindezt a jogállamiság keretei között szeretné. Ráadásul a Jobbik szerinte csak beszél erről, de a Fidesz meg is tudja valósítani.

A Magyar Nemzet interjút közöl a BKV volt megbízott vezérigazgatójával. Balogh Zsolt elmeséli, hogy hogyan ismerkedett meg Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettessel, hogy mikor jött az első telefon a politikustól, amelyben egy szerződésmódosításra kéri. Szó van az interjúban arról, hogy hogyan zajlott a pályáztatás, és hogy Hagyó Miklós miért követelt tőle 15 millió forintot tagdíj gyanánt. Balogh Zsolt azt mondta, bármit is akart tenni, legtöbbször Hagyó Miklós embereibe ütközött, a volt főpolgármester-helyettes például a szintén gyanúsított Horváth Éván keresztül tartotta vele a kapcsolatot, ha pedig megpróbált ellenállni, azonnal magához rendelte a politikus. Beszélt arról, is, hogy Hagyó Miklós utasította arra, hogy mostantól Tótfalusi Györgynek, a BKV volt igazgatósági elnökének is szót kell fogadnia, akinek főként ingatlanokkal kapcsolatos kérései voltak.

Hanganyag: Nagy Tamás