Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Lendvai: ha valaki bűnös, nem lesz helye az MSZP-ben

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Lendvai Ildikó szerint nem tudni, hogy igaz-e, amit Balogh Zsolt, a BKV volt megbízott vezérigazgatója Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettesről a Magyar Nemzet című napilapnak mondott, de ha valaki bűnös, nem lesz helye a szocialista pártban.

Az MSZP elnöke pártja szombati nőnapi rendezvénye után újságíróknak azt mondta: "mi sem tudjuk, hogy igazak-e ezek az ügyek, egy újságcikkben olvastunk egy interjút".

A HírTV tudósítása szerint Lendvai Ildikó közölte: örülne, ha nem volna igaz, de elsősorban abban érdekelt, hogy derüljön ki az igazság, ez pedig az igazságszolgáltatás feladata.

Arra a kérdésre, kérik-e Hagyó Miklós párttagságának felfüggesztését, Lendvai Ildikó azt mondta: "azt kérjük, hogy minél hamarabb derüljön ki az igazság, nyilván annak fényében lehet dönteni".

Úgy fogalmazott: "Aki bűnös, nem fogjuk védeni, ha valaki bűnös, annak nem lesz helye a szocialista pártban".

A Magyar Nemzet szombati számában megjelent interjúban Balogh Zsolt azt mondta: rajta keresztül nagyságrendileg mintegy hetvenmillió forint jutott Hagyó Miklóshoz. Arra a kérdésre, hogy honnan szerzett ekkora összeget, azt mondta: a BKV-nál adták össze a Hagyóhoz közel álló vezetők, akik a BKV körüli cégektől szerezték a pénzt.

Szólt arról is, hogy megbízott vezérigazgatóként sűrűbben találkozott a politikával, Hagyó Miklóssal, aki a BKV-t felügyelte főpolgármester-helyettesként, minden apró szervezeti és személyi döntésről egyeztetnie kellett.