eur:
392.8
usd:
366.39
bux:
66293.8
2024. április 25. csütörtök Márk

Hagyó Miklós minden gyanúsítgatást tagad

Valótlannak nevezte a BKV volt megbízott vezérigazgatójának a Magyar Nemzetben megjelent állításait Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettes. Megvizsgálja a Szlovákiának átadott, Bősről készült munkaanyag tartalmát a környezetvédelmi tárca. Németország és Svájc egyes részein több száz balesetet okozott a hirtelen visszatért téli időjárás.

Valótlannak nevezte a BKV volt megbízott vezérigazgatójának a Magyar Nemzetben megjelent állításait Hagyó Miklós. A volt szocialista főpolgármester-helyettes azt mondta: a jövőben kész törvényes úton megvédeni magát a hamis állításokkal szemben. Balogh Zsolt, a BKV volt megbízott vezérigazgatója a Magyar Nemzet szombati számában megjelent interjúban azt állította: mintegy 70 millió forint kenőpénz jutott el rajta keresztül Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyetteshez. Azt mondta: a BKV körüli cégektől érkezett pénzt a közlekedési társaságnál szedték össze az MSZP-s politikushoz közel álló vezetők, és később derült ki számára, hogy a beruházások győztesei az elnyert összeg 40 százalékát adták vissza borítékban. A Budapesti Rendőr-főkapitányság csak annyit közölt: a BRFK a hatályos szabályok szerint folytatja a nyomozást a BKV ügyében.

Megvizsgálja a Szlovákiának átadott, Bősről készült munkaanyag tartalmát és a kiküldés szabályosságát a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium. A tárca azután közölte ezt, hogy a Népszabadság arról írt: Magyarország váratlanul, - a korábbi megállapodásban rögzített határidő lejárta után- új vízpótlási javaslattal fordult Szlovákiához a Szigetköz problémájának megoldására. A napilap szerint a magyarországi szakmai és társadalmi egyeztetés nélkül átadott tanulmány miatt a zöld szervezetek közös tiltakozó fellépésre készülnek. A minisztérium most azt hangsúlyozza: a munkaanyag nem hivatalos javaslat, azt sem a miniszter, sem az államtitkár nem ismerte.

Próbaüzemben megnyitották hétvégére a hétfőn programozói hiba miatt leállított, megújított magyarorszag.hu portált, amelyen az Ügyfélkapu felülete is elérhető. Az MR1-Kossuth Rádió arról számolt be, hogy a tapasztalatok alapján döntenek arról, hogy az új portálfelületet tartják meg, vagy esetleg visszaállítják a régit. Dedinszky Ferenc, a kormány informatikai biztonsági felügyelője korábban azt mondta: már megállapították a probléma okát, de a felelősök ügyében indult vizsgálat még nem zárult le. A honlap üzemeltetője a Kopint-Datorg Zrt.

Szlovákiában elfogadta a Magyar Koalíció Pártja választási jelöltlistáját a párt országos tanácsa. A 150 tagú listát Csáky Pál, az MKP elnöke vezeti. A párt a legutóbbi, 2006-os parlamenti választáson 20 képviselői mandátumot szerzett a szlovák törvényhozásban. Közben Révkomáromban a Híd-MOSZT országos tanácsa is jóváhagyta a választási jelöltlistát, amelyet Bugár Béla vezet. A Hidat az MKP-ból kivált parlamenti képviselők alapították meg tavaly nyáron, a párt népszerűsége jelenleg 6 százalék körüli. Szlovákiában 5 százalék a parlamentbe jutási küszöb.

Előre be nem jelentett látogatást tett Afganisztánban a brit miniszterelnök. Gordon Brown Hilmend tartományban, a harcoló brit alakulatoknak 200 új, járőrözésre alkalmas jármű beszerzését ígérte, amely hatékonyabb védelmet nyújt az út mentén elhelyezett pokolgépek ellen. A brit kormányfő egy nappal azután érkezett az ázsiai országba, hogy az iraki háború hátterét vizsgáló bizottság előtt alaptalannak nevezte a hadsereg hiányos ellátásáról szóló vádakat. Kijelentéseit később a brit hadsereg két volt vezérkari főnöke is valótlannak nevezte.

Németország és Svájc egyes részein több száz balesetet okozott a hirtelen visszatért téli időjárás. Németországban összesen mintegy 500 baleset történt a havazás miatt; a helyzet Észak-Rajna-Vesztfáliában volt a legsúlyosabb, ahol 1 ember meghalt és 45-en sérültek meg közúti balesetekben. A hirtelen rosszabbá vált közlekedési viszonyok miatt országszerte közlekedési dugók alakultak ki. Svájcban az északi vidékeken, elsősorban Zürichben okozott gondot a havazás és jegesedés. A nagyvárosban hatan sérültek meg több mint 100 balesetben és megbénult a buszközlekedés.

Az orosz biztonsági erők lelőtték a Nyevszkij Expressz elleni, tavalyi merénylet egyik elkövetőjét - jelentette be a Szövetségi Biztonsági Szolgálat igazgatója. Alekszandr Bortnyikov az esetről tájékoztatta Dmitrij Medvegyev elnököt. Az orosz biztonsági erők az ingusföldi Nazrany közelében ütöttek rajta egy szélsőséges fegyveres csoporton 10 embert elfogtak, nyolcat megöltek. A halottak között van a Szaid Burjatszkij néven ismert Alekszandr Tyihomirov is, akinek a Kaukázus északi részén elkövetett több terrorcselekményben illetve a Nyevszkij Expressz elleni robbantásos merényletben való részvételét génvizsgálat bizonyítja.

Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Mostanra biztossá vált, hogy az Egyesült Államok a hivatalos fegyverszállítmányok megindulása előtt adott Ukrajnának az ATACMS közepes hatótávolságú ballisztikus rakétákból, az Egyesült Királyság pedig Paveway IV-es "okosbombákat" fog adni Kijevnek. Az orosz csapatok előretörése mindeközben rendületlenül tart, több falut is elfoglaltak egyetlen nap leforgása alatt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 15:01
×
×
×
×