Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Már most annyi kátyú van Budapesten, mint tavaly összesen

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Bár hallgatóink tapasztalatai szerint Budapest útjai szinte járhatatlanok a kátyúk miatt, a Fővárosi Közterület Fenntartó 16 brigádja folyamatosan dolgozik az úthibákon. Horti Zsófia, a társaság szóvivője az InfoRádiónak elmondta, hogy a fővárosi kezelésű utakon idén eddig több kátyút észleltek, mint tavaly egész évben.

Amikor az időjárás engedi, a főváros útjain 16 brigád dolgozik a kátyúk kijavításán - mondta az InfoRádiónak a Fővárosi Közterület Fenntartó szóvivője, aki hozzátette: idén, vagyis januárban és februárban közel 22 ezer úthibát észleltek, amelyből nagyjából 21 ezret már sikerült kijavítani.

A kátyúk kijavításán csúcsidőben a külső kerületekben, az éjszakai órákban pedig a belváros forgalmasabb részein dolgoznak - mondta el Horti Zsófia, aki szerint nem érdemes ennél több brigádot ráengedni a főváros útjaira, mert feltartanák a forgalmat.

A szóvivő hangsúlyozta: az idén jóval nagyobb összeget kell fordítani a kátyúk kijavítására, hiszen tavaly összesen volt annyi úthiba, mint 2010 első két hónapjában.

Minden kátyút kijavítanak, egyetlen egy sem marad az úton pénzhiány miatt - emelte ki Horti Zsófia, aki elmondta: az úthibákat a közterület fenntartó telefonszámán (0640 353353) is be lehet jelenteni.

Hanganyag: Sigmond Árpád