Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kovács László: Ne mentsük fel a vandálokat, akik vascsővel mennek érdeket érvényesíteni!

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Kovács László volt európai uniós biztos szerint a kampányban el kell magyarázni az embereknek, hogy melyik kormányzati intézkedés miért történt. Az MSZP korábbi elnöke a 2006-os, Molotov-koktélos kormányellenes tüntetésekkel kapcsolatban azt mondta: ilyet a rendőrség Brüsszelben, Londonban vagy Párizsban órákig sem tűrt volna meg.

Kovács László volt uniós biztos a 2006-os ostrom idején éppen Brüsszelben tartózkodott, de televízión követte az eseményeket. Az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta, elborzadt a képek láttán.

A tüntetők azért mentek a Magyar Televízió székházához, mert be akartak olvastatni egy petíciót. Amikor a tévé vezetősége ezt megtagadta, hirtelen a békés demonstrálók zsebéből előkerültek a Molotov-koktélok. Ne mentsük fel a vandálokat, akik vascsővel mennek érdeket érvényesíteni - fogalmazott a szocialista politikus.

A rendőrség a világ minden országában azért van, hogy a rendet fenntartsa, és ha azt valaki megszegi, akkor annak ilyen következményei vannak - utalt a tévéostrom utáni napok rendőri brutalitására, hozzátéve: másnap és harmadnap is Molotov-koktélok repültek, és kocsikat gyújtottak fel.

Hangsúlyozta azonban, hogy ezeket az eseteket tisztázni kell, és el kell magyarázni az embereknek. Kovács László elmondta: a kampányban arra törekszik, hogy mindent megtegyen ennek érdekében.

Hanganyag: Exterde Tibor