Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Fertőző a Szecska? Mennyire komolytalan a Life magazin cikke?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Life magazin szerint a világ 12 legfertőzőbb intézményeinek egyike a budapesti Széchenyi fürdő, versenyben egyebek mellett egy indiai patkánytemplommal és a hollywoodi hírességek sétányával. Az újság nem indokolja meg, hogy mire alapozva alkotta meg a listát, amelyet a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. üzemeltetési igazgatója felháborítónak, megalapozatlannak, de egyúttal komolytalannak is tart.

Magyarországon rendkívül szigorúak a fürdőkre vonatkozó előírások - állítja Kiss Ferenc, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. üzemeltetési igazgatója. Mint mondta, mintegy félszáz műszaki irányelv, rendelet vagy más jogszabály vonatkozik a fürdők üzemeltetésére.

Épp ezért az igazgató teljesen megalapozatlannak tartja a Life magazin információit.

Hozzátette: 2002. december 31-ig minden közfürdő medencéjét el kellett látni vízszűrő és -forgató berendezéssel, ez alól csak a gyógyászati céllal, gyógyvízzel működtetett medencék képeznek kivételt.

A medencékben beáramló víz biológiai szabványa megegyezik az ivóvízéval, azaz csíramentesnek kell lennie. Mint mondta, a hidraulika is úgy működik, hogy sehol sem alakulhatnak ki pangó vízfelületek.

A berendezések üzemeltetése óta a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. fürdőiben nem fordult elő fertőzéses megbetegedés - állítja az igazgató.

A vállalat még nem döntötte el, hogyan kezelje a Life magazin cikkét, erről a menedzsment dönt majd. Az igazgatónak mindenesetre első olvasatra igen komolytalannak tűnik az írás.

Hanganyag: Herczeg Zsolt