eur:
395.12
usd:
371.08
bux:
65119.45
2024. április 19. péntek Emma

Tarlós ragaszkodik a múzeumi negyedhez

A Fidesz főpolgármester-jelöltje szerint a Nyugati pályaudvar mögé tervezett múzeumi negyed egy hosszútávú program része. Tarlós István az InfoRádiónak azt mondta: az elképzelés anyagi fedezete nagy mértékben függ attól, hogy a jelenlegi városvezetés milyen kasszával adja át Budapestet.

A magántőke bevonására is szükség lesz a Nyugati pályaudvar mögé tervezett múzeumi negyed kialakításához - mondta az InfoRádiónak a Fidesz főpolgármester-jelöltje.

Tarlós István kiemelte: Budapest-programja két részre osztható, alapvetően a következő ciklusra koncentrál, de a fejlesztések a városrendezés tekintetében 15 éves terveket is tartalmaznak. Ha a múzeumi negyedet nem sikerülne elindítani a következő ciklusban, akkor hosszú távú programnak tekintik - hangsúlyozta.

A Fidesz fővárosi frakcióvezetője közölte: bízik benne, hogy elindítják a következő ciklusban a centrum kialakítását, hacsak a mostani városvezetés el nem kótyavetyéli a területeket. A végleges költségekről felelőtlen lenne beszélni - tette hozzá.

Tarlós István kifejtette: a múzeumi negyedet mérnöki igényességgel tervezik meg. Az elképzelésben együttműködik Finta József Kossuth-díjas építész stúdiója, és a tervek szerint a Nyugati pályaudvar mögötti részt összekötnék a Hősök terével, és felépítenék az Európa-házat, ahol az unió tagállamai kulturális és gasztronómiai alközpontokat alakítanának ki. A negyedbe költözne a Kúriából a Néprajzi Múzeum, létesítenének egy építészeti és modern magyar művészeti múzeumot.

Finta József építész szerint legalább 10-12 év kell ahhoz, hogy megvalósuljon a Gyurcsány-kormány által tervezett, majd elbukott kormányzati negyed helyére megálmodott múzeumi negyed.

A Kossuth-díjas építész az InfoRádiónak azt mondta, fantasztikus turisztikai adottság lenne a centrum, sehol a világon ilyen nincs, és a negyed komoly pénzügyi hasznot is hozna. Finta József szerint a kormányzati negyed árával megegyező összegből lehetne létrehozni a kulturális centrumot.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×