eur:
393.48
usd:
364.45
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Kövér: A Fidesznek nem az MSZP vagy a Jobbik a valódi ellenfele

Egy konszolidációs időszak után visszaszorítható a radikalizmus, és további térnyerése is megakadályozható - mondta az InfoRádiónak adott interjújában a Fidesz országos választmányának elnöke. Kövér László szerint kormányváltás után először leltárt kell készíteni az elmúlt nyolc évről, majd a személyi és jogi konzekvenciákat kell levonni.

A Fidesznek nem az MSZP vagy a Jobbik a fő politikai ellenfele másfél hónappal a választások előtt - bár egyik sem lebecsülendő -, az igazán legyőzendő az ország válságos helyzete - mondta az InfoRádióban Kövér László, a legnagyobb ellenzéki párt országos választmányának elnöke.

Kövér László ez alatt nemcsak a gazdasági tényezőket érti, hanem a szociális és az erkölcsi tényezőket is. Hozzátette: épp ezért nem más pártokban, hanem az emberekben kell szövetségest találni az újjáépítéséhez.

A politikus szerint ilyen helyzetben a radikalizmus nem más, mint tünet, amely az ország konszolidálásával visszaszorul.

Mint mondta, pártja a kormányra kerülése esetén a legszükségesebb lépéseket hetek alatt végre tudja hajtani, az intézkedéseket pedig az elszámoltatáshoz fűződő cselekvéssorral kezdi. Ehhez leltárt kell készíteni az ország valós állapotáról, és arról, hogy ennek milyen következményei vannak a kormányzásra nézve. Hozzátette: ugyanez a leltár szükséges a személyi elszámoltatáshoz is.

Kövér László jogállami elszámoltatást ígér, nem Keller-féle elszámoltatást, hanem annál korrektebbet, a végeredmény szempontjából sikeresebbet.

Hozzátette: Keller László egykori közpénzügyi államtitkár kudarca nemcsak abból fakadt, hogy nem sikerült az MSZP politikai céljainak megfelelően bebizonyítani, hogy a korábbi kormány tisztességtelenül bánt a közpénzekkel, hanem abból is, hogy egy fontos dolgot, a közpénzekkel való tisztességes bánásmódra való kormányzati igényt járatta le. Mint mondta, valahányszor Keller László árnyékával kell megküzdeni, csökken az elszámoltatásra való törekvés hitelessége.

Kövér: Az MSZP a felszámolódás szélére került

A felszámolódás szélére került az MSZP, a párt 1990 és 2010 közötti politizálása most vált folytathatatlanná - véli a Fidesz országos választmányának elnöke. Kövér László szerint a jelenlegi kormánypárt csak akkor tud megújulni, ha egészen mást képvisel, mint eddig, lezárja saját múltját - nem a '90 előtti múltját, hanem az elmúlt 20 évben mutatott ténykedését -, és hiteles emberekkel politizál.

Kövér László szerint a megújuláshoz elengedhetetlen, hogy az MSZP bocsánatot kérjen a többi közt azért, amit az őszödi beszéd tartalmaz, azért, hogy elcsalta a 2006-os választásokat, azért, hogy meggyalázta az '56-os forradalom 50. évfordulóját, és azért, mert az azonosíthatatlan rendőrök védtelen emberekre támadtak. A fideszes politikus szerint a szocialistáknak bocsánatot kell kérniük azért is, amit "2004. december-5-én műveltek", azaz a kettős állampolgárságról szóló népszavazáskor.

Kövér László úgy véli: vagy szakít mindezzel az MSZP, vagy lehetséges, hogy soha nem tud számottevő alternatívát felmutatni.

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×