eur:
392.86
usd:
368.21
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Csizmadia Ervin: Az MSZP sorsa már 2004-ben megpecsételődött

Az MSZP sorsát széttagoltsága pecsételi meg - mondta a Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatója. Csizmadia Ervin az InfoRádióban elmondta: Gyurcsány Ferenc megjelenése a párt élén felerősítette az MSZP ellentmondásait.

A Magyar Szocialista Párt 1989 óta ellentmondásokkal küzd, belső irányzatok, platformok sokaságára hasad - mutatott rá az InfoRádió Aréna című műsorában a Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatója.

Csizmadia Ervin szerint, amikor Gyurcsány Ferenc 2004-ben a párt vezető személyisége lett, megpróbálta az úgynevezett Orbán-modellt átültetni a baloldali tömörülésre. Ez a modell azonban azért alkalmazható a Fidesznél, mert abban sosem voltak platformok, így ez a párt hatékonyan működik, egyvezér-pártként.

Gyurcsány Ferenc ilyen vezérpártot akart faragni az MSZP-ből is, de ennél a pártnál ez nem megy - mutatott rá az elemző, aki szerint ennek a tanulságnak a felismerése vezetett a Bajnai Gordon vezette szakértői kormány létrejöttéhez.

Az MSZP sorsa így már 2004-ben megpecsételődött - jelentette ki az elemző, hozzátéve: egy ennyire tagolt, felaprózódott pártot nagyon nehéz megújítani.

Csizmadia Ervin arra is rámutatott: tévedés, hogy az MSZP a saját működésmódját a demokráciával azonosítja, ezért azt mintaként ajánlja a Fidesznek, egy pártot ugyanis a hatékonysága minősít, és az, hogy milyen mértékben tudja elnyerni a választók bizalmát.

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×