Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Mesterházy készül a vitára Orbán Viktorral

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Mesterházy Attila szerint a mostani választásnak komoly a tétje, most dől el, hogy az elkövetkező négy-nyolc-tizenkét évben milyen értékrendek érvényesülnek Magyarországon.

A szocialisták miniszterelnök-jelöltje országjáró körútjának első állomásán, a Hajdú-Bihar megyei Polgáron szombaton kijelentette: nemcsak politikusok versengenek, hanem világképek ütköznek az áprilisi országgyűlési választáson.

A szocialisták miniszterelnök-jelöltje ezért fontosnak tartja az elmúlt évek eredményeinek a bemutatását. Szavai szerint közös siker az a jelentős fejlődés, ami a megszépült közintézményekben, orvosi rendelőkben, autópálya-fejlesztésekben, cégek támogatásában megvalósult. Hazugságnak nevezte, amit a Fidesz sugall, miszerint semmi nem történt, sőt a szocialisták romokba döntötték az országot.

Mesterházy Attila úgy készül, hogy lesz Orbán Viktorral, a Fidesz elnökével miniszterelnök-jelölti vita. "Ezzel meg kell tisztelni a választópolgárokat" - mondta a helyi művelődési ház zsúfolásig megtelt nagytermében. A politikus reményét fejezte ki, hogy lesznek szakmai viták a két párt képviselői között.

Külön szólt a bátor döntésnek nevezett válságkezelés eredményeiről. Az MSZP-nek reális programja van, amelynek sarkalatos pontja a nemzeti modernizáció megvalósítása - mondta a politikus. A legfontosabb teendőnek a munkahelyteremtést, a foglalkoztatás bővítését nevezte.

Mint mondta, folytatni kívánják az Út a munkához programot, támogatni szeretnék a szakmunka becsületének a helyreállítását. Kiemelte a vidékfejlesztést és a biztonságot, mondván: sikeres vidék nélkül nincs sikeres Magyarország, de rend nélkül sem lehet az ország sikeres.

A radikalizmus veszélyezteti a magyar demokráciát - mutatott rá. A gyűlöletkeltés, a kirekesztés egyetlen problémának sem lehet a megoldása. Az MSZP elkötelezett a demokratikus értékek tiszteletben tartása mellett - mondta a politikus, aki a fórumon a választók figyelmébe ajánlotta Tóth Józsefet, a város polgármesterét, az MSZP jelenlegi országgyűlési képviselőjét és képviselőjelöltjét.