eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Nem számíthatunk már komoly influenzajárványra az idén

Nem számíthatunk már komoly influenzajárványra az idén - mondta az InfoRádiónak az Országos Tisztifőorvosi Hivatal járványügyi főosztályvezetője. Ócsai Lajos elmondta: január eleje óta nem növekszik a megbetegedések száma, a legfrissebb adatok némi javulást mutatnak az intenzív osztályra kerülők számát illetően.

A múlt héten szinte pontosan annyian fordultak influenzaszerű tünetekkel orvoshoz az országban, mint a megelőz egy hétben, azaz mintegy 13-14 ezren. A szám januárban és februárban szinte egyáltalán nem változott.

Az influenzavírusnak minimális aktivitása van, a felső légúti tünetekkel járó megbetegedések nagy részét más vírusok okozzák - mondta Ócsai Lajos.

Az ország kórházaiban a vírus miatt jelenleg mintegy 10 ember szorul intenzív ellátásra, azaz gépi lélegeztetésre, ez a szám tehát valamelyest csökkent a korábbiakhoz képest.

Mindebben komoly szerepe van az időjárásnak is, a vírusnak ugyanis egyre kisebb lehetősége van a terjedésre.

Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal járványügyi főosztályvezetője elmondta azt is, hogy egy járvány 12-15 év alatt zajlik le, így április végéig kell még megbetegedésekre számítani. Komoly járványhullám azonban már nem várható.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×