eur:
394.04
usd:
365.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Nem ad információt a korrupcióval gyanúsított bírónő ügyéről a főügyészség

Államtitoksértésre való hivatkozással semmilyen információt nem szolgáltat a korrupcióval gyanúsított szabolcsi bírónő ügyéről a Központi Nyomozó Főügyészség.

Fazekas Géza, a szervezet szóvivője pénteken az MTI kérdésére mindössze annyit mondott: "az ezzel kapcsolatos bármilyen közlés államtitoksértést valósíthat meg, így a főügyészségnek semmilyen információt nem áll módjában szolgáltatni".

A Kelet-Magyarország pénteki számában írt arról, hogy korrupcióval gyanúsítják és felfüggesztették állásából a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság egyik bírónőjét. A lap helyi ügyvédektől származó információi szerint a gazdasági kollégium bírája évek óta felszámolási ügyekkel foglalkozik.

Több, neve elhallgatását kérő ügyvéd a lapnak elmondta: jogászkörökben már évek óta beszélik, hogy a bíró személyével kapcsolatban vesztegetés gyanúja merült fel. Az újság úgy tudja, az ügyben nyomozás indult és kezdeményezték a bíró mentelmi jogának felfüggesztését.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×