eur:
394.48
usd:
371
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

Ihász Sándor: az ügyészség nincs tekintettel a politikusok pozíciójára vagy pártjára

Az ügyészség soha nincs tekintettel arra, hogy az általa vizsgált ügyekben érintett politikusok milyen pozícióban, vagy milyen pártban tevékenykednek - mondta a fővárosi főügyész az InfoRádió Aréna című műsorában. Ihász Sándor arról is beszélt: az UD Zrt.-vel kapcsolatban jelenleg haditechnikai termékkel és szolgáltatással visszaélés bűncselekménye miatt nyomoznak.

Az ügyészség minden esetben politikai pressziótól vagy az érintettek hovatartozásától függetlenül jár el - jelentette ki a fővárosi főügyész az InfoRádió Aréna című műsorában. Ihász Sándor hozzátette: a bűncselekményeket kötelességük felderíteni, és a szükséges eljárásokat megindítani.

"A szakszerűség, a törvényesség és az időszerűség a három zsinórmérték. Ezek a törvény által meghatározott szabályok határozzák meg a lehetőségeinket" - hangsúlyozta a fővárosi főügyész. Ezt mutatja, hogy jogorvoslat esetén a felettes ügyészségek az ügyek több mint kétharmadában igazolják a fővárosi ügyészség ítéletét - emelte ki.

Tisztázni kell

Az UD Zrt.-vel kapcsolatban egy haditechnikai termékkel és szolgáltatással visszaélés miatti ügy van folyamatban a Fővárosi Főügyészségen; azokat a feljelentéseket, amelyeket még 2008 szeptemberében tett Laborc Sándor, a Nemzetbiztonsági Hivatal volt vezetője, elutasították - mondta Ihász Sándor.

A biztonságtechnikai cégnél tartott házkutatás során négy olyan eszközt is lefoglalt a rendőrség, amelyek megszerzéséhez és behozatalához engedélyre lett volna szükség, mivel azok titkosszolgálati, illetve haditechnikai berendezésnek minősülhetnek.

A nyomozás jelenlegi fázisában azt kell tisztázni, hogy csak a behozatalhoz kell-e engedély, vagy az itteni megszerzéshez és birtokláshoz is, hiszen ettől függ annak eldöntése, hogy megvalósult-e a bűncselekmény vagy sem - magyarázta a fővárosi főügyész.

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×