eur:
394.83
usd:
372.1
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Nem lesz külön forrás a Duna-stratégia megvalósítására

Nem lesz külön forrás a Duna-stratégia megvalósítására; a tervezett fejlesztések a meglévő európai uniós eszközök átcsoportosításával valósulhatnak meg. A Duna-csúcstalálkozón elfogadott nyilatkozat aláírása után Balázs Péter külügyminiszter azt mondta: a lehetséges források között szerepel a közlekedésfejlesztést segítő uniós-támogatás, illetve a strukturális és kohéziós Európai Uniós alap.

A kormányfő az Európai Bizottság által rendezett budapesti konferencia megnyitóján hangsúlyozta: Magyarország szívesen vállalná a határokon átnyúló közlekedési infrastruktúra és tömegközlekedés fejlesztésének, a Duna-stratégia zászlóshajó-projektjének vezetését. Bajnai Gordon hangsúlyozta: Budapest kiemelt területnek tekinti a környezetbarát hajózás fejlesztését, valamint a Duna-völgyi gyorsvasút továbbépítését.

A tanácskozáson Johannes Hahn, az Európai Bizottság regionális politikáért felelős biztosa arról beszélt, hogy a Duna-stratégia célja a régióban élő 150 millió ember életminőségének javítása.

A kétnapos rendezvényen 14 ország képviselői vesznek részt; azt vitatják meg, hogy milyen projektek megvalósítását tartanák fontosnak a majdani Duna-stratégia keretében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×