Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Török Gábor: Bokros választotta magának az MDF-et

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Ahhoz, hogy Bokros Lajos az MDF miniszterelnök-jelöltjévé váljon, nem a politikusnak, hanem az MDF-nek kellett egy belső fordulatot végrehajtani, ami többé-kevésbé szétverte a pártot - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Török Gábor politológus.

Nem az MDF igazolta le Bokros Lajost, hanem az egykori pénzügyminiszter választotta a pártot magának ahhoz, hogy a programját végrehajtsa - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Török Gábor politológus.

A Vision Politics igazgatója kiemelte: ahhoz, hogy Bokros Lajos miniszterelnök-jelölt lehessen, nem neki kellett megváltoznia, hanem az MDF-nek kellett egy belső fordulatot végrehajtani, ami többé-kevésbé szétverte a pártot, legyengítette és majdnem alkalmatlanná tette a választásokon való indulásra. Ugyanakkor Bokros Lajos szerepeltetése megadja az esélyt, hogy ha már a szavazólapokra kerül a MDF, akkor nem kizárt, hogy magabiztosan jut a parlamentbe - fejtette ki.

Az még kérdés, hogy eddig el tud-e jutni a párt, és ebből a szempontból érdekes felvetés az, hogy az MDF megfogta-e Bokros Lajossal az Isten lábát - vélekedett a politológus.

Török Gábor kiemelte: más médiapolitizálást folytatni, és más klasszikus tömegpártként működni, szervezetként megjelenni, a választókkal kommunikálni. Ha lenne 176 egyéni jelöltje az MDF-nek, akkor másra nem lenne szüksége, de az ajánlószelvény-gyűjtést jelentő nulladik forduló más, szervezeti képességeket követel - tette hozzá.

Hanganyag: Exterde Tibor