eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Kövér László: Horn Gyula és Tocsik Márta szemérmes fiatal volt ezekhez az emberekhez képest

Kövér László sem a Jobbikot, sem az MSZP-t nem tartja pártja ellenfelének. A Fidesz országos választmányának elnöke az InfoRádiónak adott interjújában azt mondta: a szociális és erkölcsi válság leküzdésében az emberekben kell megtalálni a szövetségest.

Az elmúlt négy év azzal a folyamatos várakozással telt el, hogy csak belátják a hatalmon lévők, hogy folytathatatlan, amit művelnek, és jobban járnak, ha átadják a hatalmat - mondta az InfoRádiónak Kövér László.

A Fidesz országos választmányának elnöke kiemelte: háromszor verték tönkre az MSZP-t és az SZDSZ-t. Más országban nem kellett volna három megsemmisítő vereséget szenvedni ahhoz, hogy belássák, akkor járnak el a legjobban, ha minél előbb szabadulnak a hatalomtól - tette hozzá.

Kövér László sem a Jobbikot, sem az MSZP-t nem tartja pártja fontos politikai ellenfelének. A legyőzendő politikai ellenfél az ország válságos helyzete, amiben nemcsak a gazdasági tényezők játszanak szerepet, hanem a szociális, erkölcsi, szellemi tényezők is - fejtette ki a politikus. A választmányi elnök szerint a Fidesz akkor teszi jól, ha az emberekben próbál szövetségest találni a jövő újjáépítéséhez.

Egy konszolidációs időszak után visszaszorítható a radikalizmus, és további térnyerése is megakadályozható - mondta a Fidesz országos választmányának elnöke.

Kövér László hangsúlyozta: nem véletlen, hogy az MSZP-SZDSZ kormány bukása után jutott be a MIÉP a parlamentbe 1998-ban. Most annyival rosszabb a helyzet, mint 1998-ban, amennyivel a Jobbik támogatottsága nagyobb a MIÉP-énél - tette hozzá.

A fideszes politikus kiemelte: azt a gátlástalan tobzódást, amit az MSZP-SZDSZ koalíció tagjai mutattak, arra békeidőben nem volt példa. Horn Gyula, Tocsik Márta, Suchman Tamás és Bokros Lajos akkor szemérmes, gátlásos fiatal volta azokhoz az emberekhez képest, akik most romokat adnak át - vélekedett.

Kövér László kiemelte: a kormányváltás után először leltárt kell készíteni az elmúlt nyolc évről, majd a személyi és jogi konzekvenciákat kell levonni. A tűzoltó jellegű intézkedések után jogállami elszámoltatás lesz - ígérte a fideszes politikus.

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×