Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Font: \"A kormány nem hivatalosan úgy döntött, hogy nem fizet ki semmilyen pénzt\"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Font Sándor szerint a 2009-es mezőgazdasági támogatások késleltetése veszélyezteti azt, hogy a következő kormány tartani tudja a 2010-es hiánycélt.

A parlament mezőgazdasági bizottságának fideszes elnöke erről szerdán Szekszárdon, a Fidesz Tolna Megyei Gazdatagozata és a szekszárdi Kisgazda Polgári Egyesület fórumán beszélt.

Mint mondta, az agrár-környezetgazdálkodási és földalapú támogatások utolsó kifizetése 2009. december végén volt.

Hozzátette: törvényes lehetőség van arra, hogy június 1-ig fizessék ki az előző évi európai uniós támogatásokat.

"A kormány belső híreink alapján nem hivatalosan úgy döntött, hogy nem fizet ki semmilyen pénzt" - jelentette ki.

Egy kormányváltás után hatalmas összeget kell majd utalni a termelőknek, ez viszont "szakadékba" viszi a költségvetést - fogalmazott a fideszes politikus.

Hangoztatta: a szocialisták mindent megtesznek azért, hogy a Fidesz ne tudja teljesíteni az idei kitűzött költségvetési hiánycélt.

Az MTI kérdésére Font Sándor több százmilliárd forintra becsülte az elmaradt támogatások összegét. A politikus az eljárást törvényesnek, de "nem etikusnak" nevezte.

"Nyilvánvaló, hogy a szocialisták a választások előtt be akarják bizonyítani, hogy a deklarált hiánycél tartható" - jegyezte meg a bizottsági elnök.

Bajnai Gordon miniszterelnök február 22-én a parlamentben azt mondta: az euró bevezetéséhez tartósan három százalék alatt kell tartani a költségvetési hiányt.

Mesterházy Attila, az MSZP miniszterelnök-jelöltje napokkal korábban arról beszélt, hogy ahhoz, hogy Magyarország stabilabb fejlődési pályán indulhasson el, idén a költségvetési hiány nem haladhatja meg a GDP 3,8 százalékát.