Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Csaknem 5 milliárd forintból lesz újra műjégpálya

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A jövő év elejére felújítják a Városligeti Műjégpályát - közölte Ikvai-Szabó Imre budapesti főpolgármester-helyettes. A beruházás 4,7 milliárd forintos összköltségének kétharmadát az Európai Unió Regionális Fejlesztési Alapja finanszírozza.

Ikvai-Szabó Imre a kivitelezés megkezdésének alkalmából tartott szerdai budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: egy év alatt felújítják az idei télen ki sem nyitó jégpályát és a fogadóépületet, valamint újjáépítik a második világháborúban lebombázott épületszárnyat; az átadás 2011 februárjára várható.

Steiner Pál (MSZP), a Közép-magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács vezetője a sajtótájékoztatón kitért arra, hogy egy éven belül már harmadszor áll a műjégpálya épülete előtt. A megújuló létesítmény alapkövét ugyanis már 2009 júniusában letették, ám a beruházás - mint mondta - "lelassult", miután az egyik pályázó kifogást tett a közbeszerzési eljárás ellen, a Fővárosi Önkormányzat pedig új tendert írt ki.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a műjégpálya nyaranta ismét csónakázási lehetőséggel és vízi színpaddal várja majd a látogatókat, míg a felújított épületben turisztikai központot alakítanak ki. A tervek szerint a korcsolyázók száma a munkálatok eredményeként a korábbi évenkénti 380 ezerről 460 ezer főre nőhet, a nyári programokon pedig 120 ezren is részt vehetnek.

A Városligeti Műjégpályán 2012-ben gyorskorcsolya Európa-bajnokságot rendeznek.