eur:
393.84
usd:
365.07
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

BKV-ügy: Fuzik pendrive-ján van minden politikusi "kérés"?

Az iskola a bosszú terepévé is válhat. A BKV-ügy informatikai kulcsa. Nyomoz az ügyészség, hogy a főváros harcol-e ötmilliárdért. Újra bányásznak szenet a Mecsekben. Sok az állás nélküli csúcsvezető. Vagyonadó - Ki és mikor fizet?

Az iskola a bosszú terepévé is válhat - írja a Népszabadság. Jogszabályokkal vagy detektoros kapukkal nem lehet megállítani az ámokfutókat - véli Aáry-Tamás Lajos aki tíz éve vezeti az Európában egyedülálló Oktatási Jogok Biztosának Hivatalát. Az ombudsman szerint nagy jelentősége van annak, mik a játékszabályok az iskolában, mert a sorozatos kudarcok a bosszú terepévé tehetik az intézményeket, pláne hogy az új kommunikációs eszközök meghozzák az áhított 15 percnyi hírnevet.

Egy hordozható adattárolón rögzítette a BKV gyanús ügyeiben érkező politikai kéréseket bizonyító felvételeket a BKV ma már előzetes letartóztatásban lévő volt informatikai igazgatója - tudta meg a Magyar Nemzet. Fuzik Zsolt, a BKV volt informatikai vezetője egy pendrive-on tárolta azokat a politikai kéréseket bizonyító hang- és képfelvételeket, amelyek elsősorban Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyetteshez kapcsolódnak. A lap szerint Fuzik az öngyújtóméretű számítástechnikai eszközön belső feljegyzések, BKV-s szerződések kép-, illetve telefonbeszélgetések hanganyagait rögzíthette abból a célból, hogy a gyanús ügyek kirobbanása után saját büntetlenségét biztosítsa.

Ügyvédi visszaélés bűntette miatt nyomozást folytat a Budapesti Nyomozó Ügyészség a csepeli szennyvíztisztítómű beruházása ügyében - írja az index.hu. A nyomozás egy ellenzéki képviselő feljelentése alapján indult, aki szerint a főváros és jogi képviselője nem tesz meg mindent azért, hogy ne kelljen pótmunkákra pluszmilliárdokat fizetni. A kivitelező ötmilliárdot követel. A főváros jogi képviseletét Lakos Imre SZDSZ-es képviselő felesége látta el, ám januárban hirtelen lemondott a megbízásról.

Újra bányászhatnak szenet a Mecsekben - írja a Napi Gazdaság. A földtani kutatásokat már tavaly befejezték, s a közelmúltban a geológiai zárójelentést a Pécsi Bányakapitányság és a Magyar Földtani Hivatal is elfogadta. Immár biztos, hogy a mintegy 10,5 négyzetkilométeres területen nagyjából 438 ezer tonna feketekőszén van.

Nehéz idők járnak az állás nélkül maradt felső vezetőkre, számuk többszöröse a válság előttinek - írja a Világgazdaság. Ezzel együtt jóval többen keresnek állást ebből a körből, mint amennyi pozíció elérhető számukra. A cégek ki is használják a helyzetet, sokkal nagyobb elvárásokat támasztanak velük szemben. Nem biztos, hogy a válság után ugyanannyi felső vezetői állás lesz, mint előtte, elképzelhető, hogy a megszüntetett posztokat nem töltik be újra.

A pénzcentrum.hu azt taglalja ki és mikor fizet vagyonadót. Az egyes nagy értékű tárgyakat terhelő vagyonadó az Alkotmánybíróság határozatát követően már csak három vagyontárgytípust, a vízi járműveket, a légi járműveket és a nagy teljesítményű személygépkocsikat terheli. Az adónem a döntés miatt lényegesen szűkebb adózói kört érint, ám az őket terhelő adókötelezettségről nem szabad megfeledkezni.
 

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×