Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Dávid Ibolya: a koalíciós kormányzásnak a munkanélküliség, a szélsőségek erősödése és a korrupció köszönhető

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Dávid Ibolya, az MDF elnöke szerint a koalíciós kormányzásnak az alacsonyabb foglalkoztatást, az erősödő szélsőségeket és a burjánzó korrupciót köszönheti az ország.

A pártelnök hétfőn az Országházban újságíróknak úgy fogalmazott: az elmúlt két ciklusban a kormány munkahelyteremtő politika helyett osztogató politikát folytatott.

Úgy vélekedett: az egy helyben toporgás a szélsőségek erősödéséhez vezetett.

Hozzátette: a koalíciós kormányzás évei alatt a korrupció "még sűrűbb hálót szőtt a politika és a gazdaság köré" ezért az MDF azonnali antikorrupciós közmegegyezést sürget.

Elmondta, hogy az MDF hétfőn elküldi 10 pontos korrupcióellenes programcsomagját a parlamenti pártoknak.

A párt korrupcióellenes csomagja része az MDF választási programjának. A programban egyebek közt szerepel egy korrupcióval foglalkozó, elkülönült, önálló szervezet létrehozása, központi közbeszerzési hivatal létrehozása, a párt- és kampányfinanszírozás reformja, a lobbitevékenység újraszabályozása - részletezte.

Arra az újságírói kérdésre, hogy a párt megújult honlapján egyebek közt az egyik képviselőjelölt videóüzenetében Bokros Lajost, a párt kormányfőjelöltjét országgyűlési képviselőnek nevezi, az MDF elnöke úgy reagált, hogy még nem látta az üzeneteket, de utána fog nézni, hogy a jelöltek és a szimpatizánsok hogyan fogalmaznak.