eur:
394.06
usd:
365.64
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Orbán: "Vesztettem már úgy választást, hogy összecseréltem a sorrendeket"

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával közösen dolgozná ki a Fidesz a kormányprogramjának gazdasági fejezeteit - jelentette be a párt elnöke a kamara gazdasági fórumán. Orbán Viktor elmondta, a legfontosabb, hogy egypárti kormány jöjjön létre, a kétharmadon csak az első választási forduló után érdemes gondolkodni.

Megállapodott a Fidesz és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara arról, hogy a párt és a köztestület közösen dolgozza ki egy majdani Fidesz-kormányprogram gazdasági fejezeteit. A párt elnöke a kamara rendezvényén azt mondta, a politikának és a gazdaságnak a jövőben végre együtt kell működnie, a közös értékük pedig a munka lesz. Orbán Viktor szerint az elsődleges feladat a gazdaság valós állapotának a feltárása, és az igazság megismertetése a társadalommal.

Orbán Viktor elmondta: egyszerűbb és teljesíthetőbb feltételeket kell biztosítani a vállalkozások számára. Csökkenteni kell a terheiket, és új lehetőségeket kell nyitni a számukra. A kormányváltást követő hetekben hatékony programot kell indítani az építőipar mielőbbi talpra állítása érdekében. Az új kormány állítsa helyre a fizetési fegyelmet: először 30, majd 8 napra le kell hozni az állami fizetési határidőket.

Orbán Viktor kijelentette, hogy ma egyetlen célra érdemes a politikai erőt összpontosítani: Magyarországon először 20 év után jöjjön létre egy nem koalíciós kormány. A választások első fordulójának eredményében lehet majd arról beszélni, hogy a második fordulóra maradt-e nyitva esély a kétharmadra. "Én láttam már ilyen választási kampányt, vesztettem már így választást, hogy összecseréltem a sorrendeket" - mondta a Fidesz elnöke.

Orbán Viktor szerint a magyar gazdaságnak magyar lábakon kell állnia. Védeni kell a nemzeti erőforrásokat, és nem Brüsszeltől kell várni, hogy megvédje további 3 évig a magyar termőföldet. A Fidesz elnöke azt mondta, józan ésszel és erővel változtatni kell a politika irányán, a kormány ugyanis az elmúlt 8 évben felélte a jövőt, méghozzá politikai spekulációkkal. Idesorolta a költségvetési trükköket, a gazdasági adatok meghamisítását, a privatizációs ügyleteket és a külföldi hitelfelvételeket, amelyeket szerinte nem a gazdaságra, hanem jóléti kiadásokra fordított a kabinet. Orbán Viktor szerint lehet sikeres gazdaságpolitikát folytatni kétharmad nélkül is.

Orbán Viktort elkísérte Matolcsy György volt gazdasági miniszter, és Járai Zsigmond egykori jegybankelnök is, akiknek a munkájára a következő négy évben is számít a Fidesz elnöke. De meghallgatta a pártelnök előadását Demján Sándor vállalkozó, Simor András mostani, és Surányi György volt jegybankelnök is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×