Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Bencze József: Még közel sincs vége a BKV-ügynek

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nem zárja ki az országos rendőrfőkapitány, hogy újabb gyanúsítottakat állítanak elő a BKV-ügyben - erről Bencze József az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt. A nemzetvédelmi egyetem rektorának letartoztatása kapcsán elmondta: az akció arányos, szükséges és törvényszerű volt.

Ez egy előkészített ügy volt, a Nemzeti Nyomozóiroda nem most kezdte a nyomozást - mondta az országos rendőrfőkapitány az InfoRádió Aréna című műsorában arról, hogy előzetes letartóztatásba helyezték a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem rektorát.

Bencze József altábornagy hangsúlyozta: az akcióra azért volt szükség, mert Szabó Jánosnak fegyverviselési engedélye van, ezért kellő határozottsággal kellett fellépni, hiszen nem lehetett tudni, hogyan reagál majd a gyanúsított.  Az akció arányos, szükséges és törvényszerű volt - tette hozzá.

A BKV-ügyekről azt mondta, hogy már tavaly április óta nyomoznak, és mivel a kikért dokumentumok nem olyan ütemben érkeztek meg a nyomozóhatósághoz, mint amilyenben kellett volna, házkutatásokat tartottak.

Bencze József elmondta: már több mint egy tucat tanút hallgattak ki az ügy kapcsán, amelynek azonban még közel sincs vége. Nem zárható ki, hogy újabb gyanúsítások lesznek - fűzte hozzá.

A rendőrség egyik fő stratégiája a korrupció elleni küzdelem. Tavaly az azt megelőző évhez képest duplájánál nagyobb mértékben nőtt a befejezett ügyek száma, vagyis hatékony a hatóságok korrupcióellenes programja - hangoztatta az országos rendőrfőkapitány, aki szerint a rendőrség, az ügyészségek és a bíróságok ma már képesek megbirkózni ezekkel a bonyolult, az átlagemberek számára átláthatatlan ügyekkel.

Az altábornagy úgy véli: ezen ügyek felderítése nagyban javíthat a rendőrség megítélésén. Bebizonyosodik, hogy a rendőrség nem bátortalan, és mer lépni ezekben az ügyekben - tette hozzá Bencze József.