Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A választás után költözik az SZDSZ

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Júniustól új irodaházba költözik az SZDSZ, pártközpontját egy saját tulajdonú budapesti ingatlanjában rendezi be - közölte a párt sajtóirodája csütörtökön MTI-vel.

Ismertetésük szerint a megújuló SZDSZ az áprilisi parlamenti választások után leépítések helyett olyan szervezeti és működési rendre tér át, ami egy európai liberális párttól 2010-ben jogosan elvárható.

"Ennek a változásnak az első jeleként május végén a párt kiköltözik abból a korszerűtlen zuglói irodaházból, amit bérlőként használ, és a pártközpontot egy saját tulajdonú budapesti ingatlanjában rendezi be" - írják.

Az MTI úgy tudja, hogy az SZDSZ nyolc budapesti, saját tulajdonú irodája közül az egyikbe költözik, de még nem született végleges döntés.

A közlemény szerint a megyei szervezői hálózat helyett regionális alapú, az európai normáknak megfelelő területi képviselői rendszerre kívánnak áttérni, ahol a munkatársak a saját tulajdonú irodahálózat mellett mobil munkakörnyezetben végzik feladatukat.

A közleményben arra is kitérnek: a Népszabadság csütörtöki számában arról írt, hogy az SZDSZ már több helyen feladta működését, és megvált a dolgozóitól. Erre úgy reagáltak, hogy "a cikk szerzője megkérdezésünk nélkül, téves információkra alapozta írását, és nem kívánt mélyebb információt gyűjteni a liberálisok infrastrukturális változásairól".

A Népszabadság azt írta, hogy információik szerint az elmúlt napokban több városban is bezárták a pártirodát, így már összesen hat (más források szerint hét) megyeszékhelyen nincs irodájuk, és több (a lap szerint négy) megyei szervezőnek is felmondtak. Ezt egyes források racionalizálással magyarázták a napilapnak, mondván, minek iroda ott, ahol amúgy sem indulnak (ilyen például Borsod megye), más források szerint viszont "megkezdődött az önfelszámolás".

A lap ismertetése szerint a budapesti, Gizella utcai pártszékház mindenesetre még "áll", de a fővárosban is nehezen megy a kopogtatócédula-gyűjtés - amit hosszú idő után először kell az MSZP segítsége nélkül megoldaniuk.