eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Milliókért védték Gyurcsányt - lapszemle

Egy budapesti ügyvédi irodának 45 ezer forintos órabért fizetett ki a Miniszterelnöki Hivatal, hogy Gyurcsány Ferencet védje az őszödi beszédben említett hazugságok és adateltitkolások miatt ellene indított perben - írja a Magyar Nemzet.

A megbízási szerződést 2007-ben kötötték a Kovács Kázmér Ügyvédi Irodával, amelynek a MEH közel nyolc millió forintot fizetett ki. A lap megkeresésére Kovács Kázmér ügyvéd elmondta, hogy a szerződés már megszűnt a MeH-hel, így nem tudja, jelenleg ki védi a perben a volt miniszterelnököt. A bírósági ügy márciusban folytatódik a Fővárosi Ítélőtáblán.

A Népszabadság arról ír, hogy az ügyészség szerint nem történt bűncselekmény a Lágymányosi-öböl fejlesztésekor lebonyolított ingatlanügyletek során, így Újbuda baloldali vezetése nem vádolható hűtlen kezeléssel. A lap szerint keresztülhúzhatja a XI. kerületi Fidesz számításait az a két, tavaly nyár végén született, nyomozást megszüntető határozat, amelyet eddig a hatóságok éppúgy eltitkoltak a nyilvánosság elől, mint a feljelentő, Schneller Domokos, az ellenzéki párt helyi képviselője.

Az Index egy időseknek indított internetes tanfolyamról számol be. Azt írják, ahogy öregszik a társadalom, úgy válik egyre fontosabbá, hogy az idősek minél tovább aktívak maradjanak - ez nemcsak a fiataloknak jó, hanem az időseknek is, mert így tovább maradnak a munkaerőpiacon, és nem unatkoznak annyit. De hatvan fölött elkezdeni ismerkedni az egérrel, a Skype-pal meg a YouTube-bal a legszebb, egyben a legnagyobb kihívások közé tartozik.

A Napi Gazdaság elemzőkre hivatkozva azt írja, hogy a Fiathoz tartozó Alfa Romeo márka túlélésének egyedüli esélye, ha megszüntetik prémium státusát és tömegautóvá teszik. Az anyavállalatnál nem titkolják, hogy elegük van az 1986-ban a cég tulajdonába került márka vergődéséből: a vállalat ugyan nem ad meg részletes adatokat, de elemzők szerint az Alfa évek óta csak nyeli a pénzt.

A Világgazdaság arról ír, hogy katasztrofálisan indult a szezon a magyarországi sípályák számára a karácsonyi melegfront miatt, azóta azonban szinte minden hét végén tömegek lepik el a téli sportközpontokat. Mindezek fényében a nagyobb üzemeltetők az idei szezonban nullszaldó körüli eredményre számítanak.

A penzcentrum.hu beszámol arról, hogy bár duplájára nőtt januárban a bejelentett új állások száma decemberhez képest, mégis több lett a nyilvántartott álláskeresők száma, már 653 ezren vannak munka nélkül A harmincezer bejelentett állásból húszezer támogatott állás - derül ki az Állami Foglalkoztatási Szolgálat (ÁFSZ) januári munkaerő-piaci adataiból. A legnagyobb arányban az állásukat elsősorban az egyéb közösségi, személyi szolgáltatás, a mezőgazdaság, vadgazdálkodás és erdőgazdálkodás, az építőipar, a közigazgatás, védelem, kötelező társadalombiztosítás és a kereskedelem, járműjavítás területén dolgozók vesztették el januárban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×