eur:
393.73
usd:
368.36
bux:
66059.17
2024. április 24. szerda György

Jelentős árvíz és belvíz várható, de a vízügy felkészült

Az árvíz és a jégzajlás mellett a belvíz is fenyegeti a Tisza mentén élőket - mondta az InfoRádiónak a Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség osztályvezetője.

Felkészült a következő napokban kezdődő melegedés és esőzés hatására kezdődő esetleges ár- és belvizekre a Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség.

Csont Csaba osztályvezető az InfoRádióban elmondta: emellett jégzajlás is fenyegeti a Tisza mentén élőket. Hozzátette: jelenleg 7 jégtörő várakozik a Tiszán: 3 Tokajban, 2-2 pedig Tiszlökön és Tiszadobon.

Hozzátette: számításaik szerint 4,6 köbkilométernyi vizet tartalmaz a földeken lévő hó, aminek gyors olvadása akár egy méterrel is megemelheti a térségbeli folyók, elsősorban a Tisza, a Bodrog, a Sajó és a Hernád vízszintjét, amely most még alacsony.

Szólt arról is, hogy az igazgatóság területén elsősorban a Bodrogközben kell számítani jelentősebb belvízre.

A hétvégén ráadásul jelentős felmelegedés valamint eső is várható, de hogy ez milyen mennyiségű hó olvadását hozza a hazai és a külföldi vízgyűjtő területeken, valamint milyen mennyiségű eső hullik, egyelőre nem tudható.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×