Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Ma is nehézkes a közlekedés a Dunántúlon

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Ma is nehézkes lesz a közlekedés a Dunántúl jelentős részén a korábbi napok havazása és a hófúvások miatt. Az ÚTINFORM tájékoztatása szerint a Kisalföldön, valamint Veszprém és Fejér megyében a főutak sokfelé még havasak, hókásásak, a mellékutak jelentős része havas, jeges. Már csak Székesfehérvár térségében kell erős szélre számítani.

Tegnap a Dunántúl mellett a középső országrészben is jelentős fennakadásokat okozott a közlekedésben a hófúvás és a jegesedés; Fejér megyében az esti órákban még 2 település volt megközelíthetetlen. Kis-Guczi Péter, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtóügyeletese az InfoRádióban elmondta: főként Vas, Győr-Moson-Sopron, Fejér, Zala és Somogy megyében voltak komoly problémák, de több úton nehézkesen lehetett közlekedni Tolna és Bács-Kiskun megyében is.

Közben Székesfehérvár és Balatonkenese között továbbra sem járnak a vonatok, miután nem tudták kiszabadítani a hó fogságából a tegnap hajnalban Csajág és Polgárdi között elakadt vonatot, valamint a mentésére indult mozdonyt. A hó eltakarítását reggel folytatták.

Az Ausztriából érkező nemzetközi vonatok is jelentős késéssel közlekedtek a Hegyeshalom-Budapest vonalon, mert az osztrák oldalon kialakult hóakadályok miatt a vonatok elé Hegyeshalomnál magyar mozdonyt kellett csatolni.