eur:
393.83
usd:
368.25
bux:
65835.94
2024. április 23. kedd Béla

Ma is nehézkes a közlekedés a Dunántúlon

Ma is nehézkes lesz a közlekedés a Dunántúl jelentős részén a korábbi napok havazása és a hófúvások miatt. Az ÚTINFORM tájékoztatása szerint a Kisalföldön, valamint Veszprém és Fejér megyében a főutak sokfelé még havasak, hókásásak, a mellékutak jelentős része havas, jeges. Már csak Székesfehérvár térségében kell erős szélre számítani.

Tegnap a Dunántúl mellett a középső országrészben is jelentős fennakadásokat okozott a közlekedésben a hófúvás és a jegesedés; Fejér megyében az esti órákban még 2 település volt megközelíthetetlen. Kis-Guczi Péter, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtóügyeletese az InfoRádióban elmondta: főként Vas, Győr-Moson-Sopron, Fejér, Zala és Somogy megyében voltak komoly problémák, de több úton nehézkesen lehetett közlekedni Tolna és Bács-Kiskun megyében is.

Közben Székesfehérvár és Balatonkenese között továbbra sem járnak a vonatok, miután nem tudták kiszabadítani a hó fogságából a tegnap hajnalban Csajág és Polgárdi között elakadt vonatot, valamint a mentésére indult mozdonyt. A hó eltakarítását reggel folytatták.

Az Ausztriából érkező nemzetközi vonatok is jelentős késéssel közlekedtek a Hegyeshalom-Budapest vonalon, mert az osztrák oldalon kialakult hóakadályok miatt a vonatok elé Hegyeshalomnál magyar mozdonyt kellett csatolni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Újra vakarhatja a fejét a Fed az amerikai piaci hangulat alapján

Újra vakarhatja a fejét a Fed az amerikai piaci hangulat alapján

Az USA áprilisi bmi-adatai azt mutatták, hogy az üzleti aktivitás tovább nőtt, de lassabb ütemben, ami a gyengébb kereslet jeleit jelzi. Az S&P Global legfrissebb összetett termelési indexe áprilisban 50,9-re csökkent a márciusi 52,1-ről, ami enyhe bővülést és december óta a leggyengébb növekedést jelzi. Mind a feldolgozóiparban, mind a szolgáltatási szektorban lassabb aktivitásnövekedést regisztráltak, a növekedési ütemek három-, illetve öthavi mélypontra csökkentek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×