Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Lesz-e Páty mellett golffalu?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Két héten belül állásfoglalást ad ki a Pátyra tervezett golfberuházásról a jövő nemzedékek országgyűlési biztosa. Fülöp Sándor az InfoRádiónak elmondta: már most látszanak problémák. Pátyon vasárnap lesz népszavazás az ügyben.

A jövő nemzedékek országgyűlési biztosa is vizsgálja a Pátyra tervezett golfpálya-beruházást. Fülöp Sándor az InfoRádiónak elmondta: azt elemzik, hogy a projekt mennyiben fér össze a budapesti agglomerációra vonatkozó törvénnyel. A jogszabály ugyanis kimondja, hogy az egyes települések nem függhetnek teljesen össze, azok között 200 méteres üres sávot kell hagyni, de a pátyi önkormányzat által a területre építeni kívánt lakások száma sem felel meg az előírásoknak - magyarázta.

A biztos hivatalához a múlt pénteken érkezett panasz az ügyben, a részletes állásfoglalás pedig két héten belül várható. Fülöp Sándor hangsúlyozta: ennél korábban nem tudják elkészíteni a dokumentumot, a pátyiak pedig amúgy sem ennek tartalma, hanem saját érdekeik szerint voksolnak majd a kérdésben vasárnapra kiírt népszavazáson.

A helybeliek nyilván azt mérlegelik majd, hogy az ingatlanjaik értékén milyen mértékben befolyásolja a zöldfelületek eltűnése, és ezt mennyiben tudják kiegyensúlyozni az ott megvalósuló beruházások - magyarázta a biztos, aki reméli, hogy azért ennél általánosabb, például a környezetvédelmi vagy közlekedésszervezési eszempontok is befolyásolják majd a pátyiak döntését.

Hanganyag: Farkas Dávid