eur:
393.83
usd:
365.43
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Furcsa helyiségre bukkantak a rendőrök a kecskeméti gyermekotthonban - lapszemle

A rendőrség talált egy lezárt helyiséget a kecskeméti gyermekotthonban, feltehetően ide zártak rosszul viselkedő, fogyatékos gyerekeket - írja az Index.hu. Mint ismert: a gyermekotthont egy férfi jelentette fel az ügyészségen. Azt állítja, az intézményben engedély nélkül működtetnek egy dühöngő szobát, ahová a rosszul viselkedő, fogyatékos gyerekeket zártak be nevelési céllal. Volt olyan gyerek, akinek egy egész napot kellett ott töltenie.

A Népszabadság interjút közöl a Magyar Ügyvédi Kamara elnökével. Bánáti János elmondja: nem a nyomozókon, az ügyészeken vagy a bírókon múlik elsősorban a büntetőügyek elhúzódása. Szerinte a jogszabályokban és magában a rendszerben van a hiba. Ezért húzódnak el a közvéleményt foglalkoztató nagy perek, és ezért szabadulhatott ki az előzetesből több, maffia-bűncselekményekkel vádolt "keresztapa". Arra a kérdésre, hogy miért tartanak iszonyatosan hosszú ideig a büntetőeljárások, Bánáti János így válaszol: "Az állam korlátlannak tekinti a maga büntetőhatalmát. Csak igen szűk körben teszi lehetővé, hogy büntetőeljárás kizárólag a sértett magánindítványára induljon. De tartósan az a gyakorlat sem tartható fenn, hogy az állam mindig minden ügyben büntetőhatalmának maximális érvényesítésére törekszik. És itt nemcsak arról van szó, hogy talán túl sok eljárás indul, hanem arról is, hogy amikor elkezdődik egy nyomozás, a hatóságok a végletekig elmennek a lehetséges elkövetők, azok lehetséges tettestársai, felbujtói, orgazdái felkutatásában. Ha valaki három ügylet kapcsán feljelentést tesz, megvizsgálnak még további háromszázat, hátha azokban is találnak valamit."

A Magyar Nemzet arról ír, hogy a 6 legnagyobb egyetem közösen tiltakozik a bölcsészkarokra felvehető, államilag finanszírozott hallgatók létszámánka csökkentése miatt. A dékánok azt üzenik Hiller István tárcavezetőnek: attól még nem lesz több mérnök, hogy kevesebb humán szakembert képez.

A Világgazdaság arról ír, hogy nagy a mozgolódás a hazai kávézópiacon: bővít a McCafé, folytatja a terjeszkedést a Coffeeshop Company és a Coffeeheaven, heteken belül megnyílik Budapesten a világ legnagyobb Costa Coffee kávéháza. A piaci szereplőket és a kávéfogyasztókat azonban egyvalami tartja igazán lázban már több mint egy éve: mikor nyitja meg első magyarországi kávézóját az amerikai óriás Starbucks? A piaci szereplők tapasztalatai szerint a magyar fogyasztók nem feltétlenül a beülős kávézáson kezdtek el spórolni a válság hatására. Bár érzékelhető tendencia, hogy a korábbi napi 4-5 kávé helyett lehet, hogy csak 2-3-t isznak, de annak megadják a módját.

A Napi Gazdaság arról ír, hogy a PSZÁF megállapította: az előző év végén az összes hitelszerződés 29,6 százalékával, darabszám szerint 1,757 millió szerződéssel kapcsolatosan állt fenn valamilyen fizetési késedelem. Az utolsó negyedévben tehát tovább nőtt a késedelmes hitelek száma. A PSZÁF adataiból az is kiderül: végrehajtási eljárásra a bankok 716 ingatlant adtak át, kilakoltatásra ebből 10 esetben került sor. Csaknem 1,8 ezer lakosnál a bank helyett már behajtó cég áll kapcsolatban az adósokkal.

A pénzcentrum.hu összeállításában tippeket ad, hogyan úszhatjuk meg a Valentin napot 3 ezer forint alatt. Virágot hipermarketből, csokit az akciós készletből, mozi helyett tévé.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×