eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Bajnai: Ma Magyarország Európa egyik legstabilabb országa

Bajnai Gordon szerint "a saját tétovaságunk" is hozzájárult ahhoz, hogy a válság ennyire "megütötte" Magyarországot, azonban a gyors lépéseknek köszönhetően Magyarország ma Európa egyik legstabilabb országának számít. A miniszterelnök ezt pénteken, Oroszlányban mondta, amikor meglátogatta az EU-s támogatásból felújított Ságvári Általános Iskolát.

"Az elmúlt években olyan fejlődés indult el az országban, amely utólag is igazolja az elmúlt húsz év áldozatvállalását" - jelentette ki a kormányfő, hozzátéve: a válságkezelés hatására külföldi elemzők szerint is 3-4 százalékos növekedés indulhat be Magyarországon 2011-től.

Bajnai Gordon emlékeztetett arra, hogy Oroszlány három iskolája uniós támogatásból újul meg. A három intézményben a gépészeti felújítás, a hőszigetelés, a tantermi bútorok cseréje, a korszerű oktatási eszközök beszerzése 770 millió forintba kerül, ebből 496 forintot tesz ki az uniós támogatás.

A látogatáson beszédet mondott Keleti György, Oroszlány-Kisbér körzetének MSZP-s országgyűlési képviselője, aki elmondta, hogy a térségben összesen 3,2 milliárd forintot fordítottak oktatási intézmények fejlesztésére az elmúlt években.

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×