eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Vitézy Dávid nem barátkozik korrupt cégvezetőkkel

Vitézy Dávid egyetlen korrupciós ügybe keveredett BKV-s cégvezetővel, így Fuzik Zsolttal sem ápol közeli barátságot, csak a felügyelőbizottsági és VEKÉ-s tisztségeiből adódó munkakapcsolatot tart velük - nyilatkozta a BKV felügyelőbizottságának egykori, Fidesz által delegált tagja.

A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) szóvivője, a BKV felügyelőbizottságának (fb) egykori, Fidesz által delegált tagja csütörtökön ezt arra reagálva mondta az MTI-nek, hogy Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke sajtótájékoztatón hiányolta, a párt nem kap választ például arra: igazak-e a sajtóhírek Fuzik Zsolt, a BKV volt informatikai igazgatója és Vitézy Dávid "közeli barátságáról".

A szóvivő az MTI-nek reagálva elmondta azt is: a sajtóhírek, amelyekre Lendvai Ildikó hivatkozik nem igazak. Az ebben a témában megjelent cikk után a közlő hírportál helyreigazítást tett közzé, amelyben azt írták: valótlanul állították, hogy Vitézy Dávid az fb tagjaként a BKV-t érintő vesztegetési botrányok kapcsán bármilyen kapcsolatba lenne hozható a letartóztatott Fuzik Zsolttal, illetve valótlanul állították, hogy Vitézy Dávidnak Fuzik Zsolthoz bármilyen gazdasági vagy egyéb érdeke fűződne.

Emlékeztetett: a "mocskolódó és besározó szándékú" nyilatkozatok, cikkek kapcsán a rágalmazók ellen az elmúlt napokban több tucat büntetőfeljelentést tett. "Ez egy bosszúhadjárat, mert lelepleztem az MSZP korrupciós ügyeit" - hangsúlyozta.

Lendvai Ildikó csütörtöki sajtótájékoztatóján többek között arról beszélt, hogy az MSZP rágalmazás miatt feljelentést tesz minden olyan fideszes politikus ellen, aki korábban azt állította vagy a jövőben azt fogja állítani, hogy a BKV-tól a szocialista pártkasszába került pénz.

Elmondta azt is, hiányolja, hogy nem kapnak választ például arra: igazak-e a sajtóhírek Fuzik Zsolt és Vitézy Dávid közeli barátságáról, illetve ha igazak, kerültek-e a volt informatikai igazgatótól a közlekedési társaság felügyelőbizottságának fideszes delegáltjához olyan információk, amelyeket mások nem tudhattak, és amit a "BKV-ra, akár a BKV kapcsán tehető politikai nyilatkozatokra lehetett használni".

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×