eur:
393.29
usd:
367.95
bux:
65896.84
2024. április 24. szerda György

Éger István: A betegellátás minden szintje válságban van

Hosszú távú stratégiát sürgetett az egészségügyben a Nemzeti Egészségügyi Kerekasztal soros elnöke. Éger István a testület ülése után azt mondta: a jelenlegi gazdasági helyzetben nem várható, hogy egy ciklus alatt megoldódjon minden probléma, de az sem tartható, hogy az egészségügyet finanszírozási gondokra hivatkozva évek óta elhanyagolják.

A Magyar Orvosi Kamara elnöke hangsúlyozta: a mindenkori kormányzatnak azt kellene meghatároznia, hogy milyen célok és alapelvek mentén akarja megszervezni az ellátást, és ehhez kellene társítani a finanszírozást.

Éger István közölte azt is, hogy a Nemzeti Egészségügyi Kerekasztal szerint a betegellátás minden szintje válságban van. Kérdésre válaszolva azt mondta: a kórházi szervezeteknek nem kellett volna aláírniuk ősszel a finanszírozásról a kormánnyal kötött megállapodást.

Hozzátette: az orvosi kamarát és a szakszervezeteket törvénysértő módon kihagyták az egyeztetésből.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×