eur:
393.78
usd:
368.33
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

12 ezer ügyfél adatait vihették el egy utazási iroda alkalmazottai

Több mint tizenkétezer ügyfél adatait vitte el két távozó alkalmazott egy pécsi utazási irodától annak tulajdonosa szerint - írta az Új Dunántúli Napló csütörtökön.

A tulajdonos, aki feljelentést tett a rendőrségen, azt állítja, volt munkavállalói az adatok egy részét már fel is használták annak ellenére, hogy távozásukkor írásban titoktartási kötelezettséget vállaltak és rögzítették azt is, hogy a jövőben nem ebben a szakmában kívánnak elhelyezkedni.

Az egyik dolgozó novemberben, a másik decemberben bontott szerződést közös megegyezéssel, majd január elején egy új, korábbi munkahelyüktől alig harminc méterre található utazási irodában tűntek fel. Aláírásukkal személyre szóló leveleket küldtek régi ügyfeleiknek, melyekben a "már megszokott kedvezményeket" ígérték. Minderre a régi partnerek hívták fel a kárvallott utazási cég igazgatójának figyelmét.

Murai Ágnes, a pécsi rendőrkapitányság szóvivője azt mondta: az ügyben sikkasztás gyanúja miatt indult eljárás, de felmerült a személyes adatokkal való visszaélés is.

Cséry Kont ügyvéd szerint az utazási iroda tulajdonosa adatok jogosulatlan felhasználása, hitelrontás és elmaradt haszon miatt sikerrel perelhet - olvasható a baranyai napilapban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×