eur:
393.5
usd:
366.87
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Mégsem kamupárt az SMS Demokrata Párt

Egy kamupárt bírósági bejegyzésénél és választási nyilvántartásba vételénél csak az a meglepőbb, ha a párt elnöke azt mondja, hogy nem tréfának szánta a szervezetet és annak internet-szerte nagy derültséget keltő programját. Jáhni Csaba, az SMS Demokrata Párt vezetője az InfoRádióban azt mondta: komolyan gondolja a szervezetét.

"Megszüntetjük a munkanélküliséget. Bevezetjük a demokráciát, az Országgyűlés és az önkormányzatok helyett az állampolgárok dönthetnek olcsó digitális népszavazásokon, akár minden héten. Megdöbbentő brutalitással számoljuk fel a bűnözést" - ígéretek az SMS Demokrata Párt 42 pontos kormányprogramjából.

A pártot szinte mindenki viccnek gondolta, alapítója, Jáhni Csaba azonban az InfoRádióban azt mondta: igen is létezik a szervezet, és komolyan gondolja mindazt, amit a programjában megfogalmazott. Eddig ugyan sem jelöltjei nincsenek, így még ajánlószelvényeket sem gyűjtöttek, de várják a jelentkezőket.

Jáhni Csaba szerint amúgy sem racionálisan, hanem érzelemből szavaznak az emberek, de bízik abban, mégis van egy olyan réteg, amely megnézi a programokat, és éppen az SMS Demokrata Párt törekvése lesz szimpatikus számára.

Mint mondta, nem jelenti az Országgyűlés vagy az önkormányzatok feloszlatását az, hogy fontos kérdéseket népszavazásra bocsátanának. Állítása szerint évente 50, azaz hetente egy kérdésről kérnék ki az emberek véleményét.

Arra a felvetésre, hogy a program megfogalmazása is igen sajátos - "kirúgjuk a korrupt, hülye bírókat, biztonságossá tesszük az itnernetet" -, de Jáhni Csaba szerint a többi párt programja is kevés konkrétumot tartalmaz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×