eur:
393.85
usd:
367.97
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Az LMP-nek minden választókerületben lesz jelöltje

Mind a 176 egyéni választókerületben van jelöltje a Lehet Más a Politikának - jelentette be a párt listavezetője. A tipikus LMP jelölt 40 év alatti, korábban nem politizált más pártban, de jelentős szerepet játszott valamilyen civil szervezetben vagy a helyi közössége életében - mondta az InfoRádióban Schiffer András listavezető.

A Lehet Más a Politika jelöltjeinek kiválasztásába egyaránt beleszólása van a területi szervezeteknek és az országos választmánynak - mondta az InfoRádióban Schiffer András listavezető, hozzátéve: olyan jelölteket kerestek, akik rendelkeznek közéleti tapasztalattal és elismertséggel a környezetükben, de még nem égették meg magukat a pártpolitikában.

A jelöltjeik döntő hányada 40 év alatti. A 176 egyéni jelölt között 33 nő és 6 roma szerepel. A jelöltek fele részt vesz valamilyen társadalmi önszerveződésben, és kevesebb mint 10 százaléka volt aktív korábban egy másik pártban. Jelöltjeik 68 százaléka abban a választókerületben indul, ahol lakik.

Elmondta azt is: kampányuk során igen kevés pénzből gazdálkodik a párt, finanszírozásuk nyílt, átlátható.

Schiffer András arról is beszélt: az elmúlt hat-nyolc hónapban országos párttá nőtték ki magukat, jelenleg az ország minden pontján ott vannak aktivistáik. A választmányi titkárt leszámítva az LMP 13 tagú választmányának minden tagja egyéni választókerületben is elindul - tette hozzá.

Az LMP színeiben méretteti meg magát öt kistelepülési polgármester, illetve Kazincbarcikán a város korábbi vezetője.

Az LMP kongresszusa már január végén elfogadta a párt országos listájának első 15 helyére kerülő jelöltek névsorát. A névsor elejére Schiffer András, Jávor Benedek, Szabó Rebeka, Mile Lajos, Ivády Gábor, Szabó Tímea, Szilágyi Péter, Scheiring Gábor, Ertsey Katalin, Vágó Gábor, Szilágyi László, Kaufer Virág, Szombati Kristóf, Hegedűs Gyula és Hajdú Mária került.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×