Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Az LMP-nek minden választókerületben lesz jelöltje

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Mind a 176 egyéni választókerületben van jelöltje a Lehet Más a Politikának - jelentette be a párt listavezetője. A tipikus LMP jelölt 40 év alatti, korábban nem politizált más pártban, de jelentős szerepet játszott valamilyen civil szervezetben vagy a helyi közössége életében - mondta az InfoRádióban Schiffer András listavezető.

A Lehet Más a Politika jelöltjeinek kiválasztásába egyaránt beleszólása van a területi szervezeteknek és az országos választmánynak - mondta az InfoRádióban Schiffer András listavezető, hozzátéve: olyan jelölteket kerestek, akik rendelkeznek közéleti tapasztalattal és elismertséggel a környezetükben, de még nem égették meg magukat a pártpolitikában.

A jelöltjeik döntő hányada 40 év alatti. A 176 egyéni jelölt között 33 nő és 6 roma szerepel. A jelöltek fele részt vesz valamilyen társadalmi önszerveződésben, és kevesebb mint 10 százaléka volt aktív korábban egy másik pártban. Jelöltjeik 68 százaléka abban a választókerületben indul, ahol lakik.

Elmondta azt is: kampányuk során igen kevés pénzből gazdálkodik a párt, finanszírozásuk nyílt, átlátható.

Schiffer András arról is beszélt: az elmúlt hat-nyolc hónapban országos párttá nőtték ki magukat, jelenleg az ország minden pontján ott vannak aktivistáik. A választmányi titkárt leszámítva az LMP 13 tagú választmányának minden tagja egyéni választókerületben is elindul - tette hozzá.

Az LMP színeiben méretteti meg magát öt kistelepülési polgármester, illetve Kazincbarcikán a város korábbi vezetője.

Az LMP kongresszusa már január végén elfogadta a párt országos listájának első 15 helyére kerülő jelöltek névsorát. A névsor elejére Schiffer András, Jávor Benedek, Szabó Rebeka, Mile Lajos, Ivády Gábor, Szabó Tímea, Szilágyi Péter, Scheiring Gábor, Ertsey Katalin, Vágó Gábor, Szilágyi László, Kaufer Virág, Szombati Kristóf, Hegedűs Gyula és Hajdú Mária került.

Hanganyag: Herczeg Zsolt