Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Mesterházy: Az igazságszolgáltatás dolga a számonkérés

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Mesterházy Attila szerint nem a politika, hanem az igazságszolgáltatás dolga a számonkérés.

A szocialista kormányfőjelölt arra reagált, hogy Orbán Viktor évértékelőjében pénteken azt mondta: a jövő és nem a bosszú kormányzásának kell következnie a választások után, de nem lehet szemet hunyni afelett, ami történt az elmúlt években. A felelősségre vonással nem a múltnak, hanem a jövőnek tartozunk: hogy ne ismétlődhessen meg még egyszer mindaz, ami az elmúlt években történt - fogalmazott a Fidesz elnöke.

Mesterházy Attila úgy fogalmazott: 1998 és 2002 között már megtapasztalták, milyen, amikor egy kormány bosszúálló, mert aki nem abban hitt, amiben a Fidesz, azt megbüntette a kormányzat.

"Az MSZP-kormányoktól soha nem kellett félni és nem örülök annak, ha a Fidesz megint azt harangozza be előre, hogy tőlük bármilyen formában félnie kell bárkinek Magyarországon" - jelentette ki.

Mesterházy Attila a BKV-s őrizetbe vételekkel kapcsolatban kérdésre válaszolva azt mondta: az igazságszolgáltatás teszi a dolgát, és teljesen természetes, hogy ezen az úton végig kell menniük. Azok a politikusok tévednek, akik állandóan kommentálják az igazságszolgáltatás működését - tette hozzá.

Arra a kérdésre, jól jön-e az MSZP-nek, hogy a BKV-s ügyekben már nem csak Hagyó Miklós neve forog a médiába, úgy reagált: Magyarországnak és a szocialista pártnak az jönne jól, ha nem lennének egyáltalán ilyen ügyek. A teljes politikai életnek ez egy komoly tragédiája, hogy ilyen ügyek előfordulhatnak, és nem hajlandó ezt politikai haszonszerzésre használni - jelentette ki.

A szocialista politikus arra a felvetésre, egyeztet-e Hagyó Miklóssal, nemmel válaszolt. Emlékeztetett arra, hogy Hagyó Miklós meghozott egy korrekt politikai döntést, éppen azért, hogy ne terhelje az MSZP kampányát.