Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Tréfának szánták a pártot - de az OVB komolyan veszi

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Egy nyilvánvalóan tréfának szánt kamupártot jegyzett be a bíróság, majd vett nyilvántartásba az Országos Választási Bizottság.
"Megszüntetjük a munkanélküliséget. Bevezetjük a demokráciát, az Országgyűlés és az önkormányzatok helyett az állampolgárok dönthetnek olcsó digitális népszavazásokon, akár minden héten. Megdöbbentő brutalitással számoljuk fel a bűnözést"

- ígéretek az SMS Demokrata Párt 42 pontos kormányprogramjából.

Nyilvánvalóan egy újabb kamupártról van szó, amit ugyanolyan tréfának szánt a kitalálója, mint mások a Kétfarkú Kutya Pártot. Az SMS Demokrata ötletgazdája azonban tovább ment: társadalmi szervezetként bejegyeztette a bíróságon a pártot, amelyet most nyilvántartásba vett az Országos Választási Bizottság.

Szóval vicc az egész, de azért az SMS Demokrata ajánlószelvényeket gyűjtene és képviselőjelölteket keres.

Akárkit, persze, nem vesznek fel. Aki SMS Demokrata akar lenni, az: "képes magát röviden és érthetően kifejezni. Képes egyszerű szövegeket megérteni. Legalább minimális társadalmi intelligenciával rendelkezik."

Aki alkalmasnak találtatik, eldöntheti, hogy melyik választókerületben indul, és ha bejut a parlamentbe, akkor havi 12 ezer eurót kap - ígéri a láthatóan ötperces munkával létrehozott honlapon a párt, ami egyvalamiben hasonlít az igazi politikai szervezetekre: ígérni, azt tud: "Kiírtjuk a parlagfüvet. Csökkentjük a bürokráciát úgy, hogy az ne növekedjen. Biztonságossá tesszük az internetet."

Az SMS Demokrata Pártot Jáhni Csaba alapította, aki korábban a szintén viccnek szánt netvallás.hu-t is működtette. Az InfoRádió kereste a pártvezért, de e-mailünkre nem érkezett válasz, sms-t pedig nem tudtunk küldeni az SMS Demokratáknak, mert humorérzékük van, de telefonszámuk nincs.