eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Tréfának szánták a pártot - de az OVB komolyan veszi

Egy nyilvánvalóan tréfának szánt kamupártot jegyzett be a bíróság, majd vett nyilvántartásba az Országos Választási Bizottság.

"Megszüntetjük a munkanélküliséget. Bevezetjük a demokráciát, az Országgyűlés és az önkormányzatok helyett az állampolgárok dönthetnek olcsó digitális népszavazásokon, akár minden héten. Megdöbbentő brutalitással számoljuk fel a bűnözést"

- ígéretek az SMS Demokrata Párt 42 pontos kormányprogramjából.

Nyilvánvalóan egy újabb kamupártról van szó, amit ugyanolyan tréfának szánt a kitalálója, mint mások a Kétfarkú Kutya Pártot. Az SMS Demokrata ötletgazdája azonban tovább ment: társadalmi szervezetként bejegyeztette a bíróságon a pártot, amelyet most nyilvántartásba vett az Országos Választási Bizottság.

Szóval vicc az egész, de azért az SMS Demokrata ajánlószelvényeket gyűjtene és képviselőjelölteket keres.

Akárkit, persze, nem vesznek fel. Aki SMS Demokrata akar lenni, az: "képes magát röviden és érthetően kifejezni. Képes egyszerű szövegeket megérteni. Legalább minimális társadalmi intelligenciával rendelkezik."

Aki alkalmasnak találtatik, eldöntheti, hogy melyik választókerületben indul, és ha bejut a parlamentbe, akkor havi 12 ezer eurót kap - ígéri a láthatóan ötperces munkával létrehozott honlapon a párt, ami egyvalamiben hasonlít az igazi politikai szervezetekre: ígérni, azt tud: "Kiírtjuk a parlagfüvet. Csökkentjük a bürokráciát úgy, hogy az ne növekedjen. Biztonságossá tesszük az internetet."

Az SMS Demokrata Pártot Jáhni Csaba alapította, aki korábban a szintén viccnek szánt netvallás.hu-t is működtette. Az InfoRádió kereste a pártvezért, de e-mailünkre nem érkezett válasz, sms-t pedig nem tudtunk küldeni az SMS Demokratáknak, mert humorérzékük van, de telefonszámuk nincs.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×