Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Navracsics: a Fidesz és a KDNP stratégiai szövetséges

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szövetsége stratégiai szövetség - mondta Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője, amikor bemutatta a főváros 15-ös számú választókerületének Fidesz-KDNP-s jelöltjét, Rétvári Bence kereszténydemokrata képviselőt.

A fideszes politikus kiemelte: a KDNP Magyarország legidősebb jogfolytonos demokratikus pártja, megjeleníti az Országgyűlésben nemcsak a magyar kereszténydemokráciát, hanem a demokratikus hagyományokat is.

A KDNP két, totális fenyegetésre adott válaszként alakult, nem kért a nemzetiszocializmusból és elutasította a kommunizmust. A KDNP történetének, hagyományának fonala a totális rendszerekkel való szembenállás, ami nem csak tettekben, hanem filozófiában, logikában és emberi mentalitásban is megnyilvánul - mutatott rá Navracsics Tibor.

Hozzátette: ahogy egykor képviselői nemet mondtak a nemzeti szocializmusra és kommunizmusra, ma a KDNP politikusai nemet mondanak minden olyan viselkedésre, gondolkodásmódra, ami a totális rendszer logikáját viseli magán. Amely az ellenfelet, vitapartnert ellenségét kezeli, amely úgy kíván szavazatokat szerezni, hogy félelmet gerjeszt, és úgy próbálja saját népszerűségét megalapozni, hogy gyűlöletet szít más társadalmi csoportokkal szemben - fogalmazott.

A KDNP ezt elutasítja és pozitív jövőképre építette küldetését. Ez az, amit a Fidesz tanulhat a KDNP-től, s amiből a Fidesz is erőt meríthet.

A két párt kapcsolata stratégiai szövetség időtávlatát és tematikáját tekintve, kölcsönösen egymásra vannak utalva és kölcsönösen segítik egymást munkáját - hangsúlyozta Navracsics Tibor.

Rétvári Bencéről azt mondta, hogy új nemzedéke a kereszténydemokrata politikusoknak, aki nem kezdő politikában, tapasztalt közösségi ember. Aki tapasztalt közösségi ember, az lehet hiteles politikus - mondta a Fidesz frakcióvezetője.

Harrach Péter, az Országgyűlés kereszténydemokrata alelnöke arról beszélt, hogy a kereszténydemokrata közösség két igen fontos dolgot adhat a magyar társadalomnak - a normák érvényességét és a közösségek erejét.

Mint mondta, a kerület jelöltje a hitelességet, a képzettséget és a lendületet képviseli a pártban. Hozzátette: az a két generáció, amely jelen van a pártban, nem a rivalizálást, hanem az együttműködést jeleníti meg, és a generációk közötti szolidaritás érvényesül.

Rétvári Bence azt mondta, azt szeretné, ha a választásoknak a fiatalok, a családok, a vállalkozások, a nyugdíjasok egyaránt nyertesei lennének.

Azt szeretném elérni, hogy Magyarország jövő idő legyen - fogalmazott, hozzátéve: ahol a fiatal a boldogulását keresi, mindenki talál magának munkát.

A XI.kerület helyzetéről szólva úgy ítélte meg, hogy a kormány gyenge teljesítménye a főváros vezetésének pazarló intézkedései Újbudán is éreztetik hatásukat.