eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Navracsics: a Fidesz és a KDNP stratégiai szövetséges

A Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szövetsége stratégiai szövetség - mondta Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője, amikor bemutatta a főváros 15-ös számú választókerületének Fidesz-KDNP-s jelöltjét, Rétvári Bence kereszténydemokrata képviselőt.

A fideszes politikus kiemelte: a KDNP Magyarország legidősebb jogfolytonos demokratikus pártja, megjeleníti az Országgyűlésben nemcsak a magyar kereszténydemokráciát, hanem a demokratikus hagyományokat is.

A KDNP két, totális fenyegetésre adott válaszként alakult, nem kért a nemzetiszocializmusból és elutasította a kommunizmust. A KDNP történetének, hagyományának fonala a totális rendszerekkel való szembenállás, ami nem csak tettekben, hanem filozófiában, logikában és emberi mentalitásban is megnyilvánul - mutatott rá Navracsics Tibor.

Hozzátette: ahogy egykor képviselői nemet mondtak a nemzeti szocializmusra és kommunizmusra, ma a KDNP politikusai nemet mondanak minden olyan viselkedésre, gondolkodásmódra, ami a totális rendszer logikáját viseli magán. Amely az ellenfelet, vitapartnert ellenségét kezeli, amely úgy kíván szavazatokat szerezni, hogy félelmet gerjeszt, és úgy próbálja saját népszerűségét megalapozni, hogy gyűlöletet szít más társadalmi csoportokkal szemben - fogalmazott.

A KDNP ezt elutasítja és pozitív jövőképre építette küldetését. Ez az, amit a Fidesz tanulhat a KDNP-től, s amiből a Fidesz is erőt meríthet.

A két párt kapcsolata stratégiai szövetség időtávlatát és tematikáját tekintve, kölcsönösen egymásra vannak utalva és kölcsönösen segítik egymást munkáját - hangsúlyozta Navracsics Tibor.

Rétvári Bencéről azt mondta, hogy új nemzedéke a kereszténydemokrata politikusoknak, aki nem kezdő politikában, tapasztalt közösségi ember. Aki tapasztalt közösségi ember, az lehet hiteles politikus - mondta a Fidesz frakcióvezetője.

Harrach Péter, az Országgyűlés kereszténydemokrata alelnöke arról beszélt, hogy a kereszténydemokrata közösség két igen fontos dolgot adhat a magyar társadalomnak - a normák érvényességét és a közösségek erejét.

Mint mondta, a kerület jelöltje a hitelességet, a képzettséget és a lendületet képviseli a pártban. Hozzátette: az a két generáció, amely jelen van a pártban, nem a rivalizálást, hanem az együttműködést jeleníti meg, és a generációk közötti szolidaritás érvényesül.

Rétvári Bence azt mondta, azt szeretné, ha a választásoknak a fiatalok, a családok, a vállalkozások, a nyugdíjasok egyaránt nyertesei lennének.

Azt szeretném elérni, hogy Magyarország jövő idő legyen - fogalmazott, hozzátéve: ahol a fiatal a boldogulását keresi, mindenki talál magának munkát.

A XI.kerület helyzetéről szólva úgy ítélte meg, hogy a kormány gyenge teljesítménye a főváros vezetésének pazarló intézkedései Újbudán is éreztetik hatásukat.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×