Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Morvai: Budaházyékat akár független jelöltként is, de ki kell hozni a börtönből

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Morvai Krisztina szerint az 1950-es éveket és az ÁVH-t idézi a Budaházy György és a Hunnia csoport tagjai ellen folyó büntetőeljárás. A Jobbik EP-képviselője úgy véli, ha máshogy nem megy, a választási eljárás során, akár a mentelmi joggal élve, független jelöltként indulva kell kihozni Budaházy Györgyöt a börtönből.

Morvai Krisztina azt mondta: EP-képviselőként és büntetőjogászként indított vizsgálatot, amikor megtudta, hogy gyalázatos módon zajlottak házkutatások és lefoglalások, amelyek kapcsán büntetőeljárás indult Budaházy Györggyel és a Hunnia csoporthoz tartozó 15 társával szemben. Egy európai országban nem szokványos az, hogy a parlamenten kívüli ellenzék vezető alakjai 9 hónapja börtönben vannak - tette hozzá a Jobbik EP-képviselője.

Nem lehet a rendszerváltás után 20 évvel szó nélkül azt eltűrni, hogy az 1950-es éveket idéző csengőfrászos jelenségek történjenek, és politikai foglyok legyenek úgy börtönben, hogy arról a nyilvánosság nem tud semmit - emelte ki Morvai Krisztina.

Az EP-képviselő szerint azt kellene világossá tenni, hogy Budaházy György olyan ember, aki bátran és határozottan fellép a magyarok tönkretétele és az ország kifosztása ellen, vagyis remek politikus lenne belőle.

Budaházy Györgyöt és társait valahogy ki kell hozni a börtönből - hangsúlyozta Morvai Krisztina. A Jobbik politikusa kifejtette, azt szeretné, hogy az igazság kiderülésével lehessen ezt megtenni, vagyis bizonyítani, hogy jogsértő eljárás folyt, amiből megfelelő eredmény nem születhet, így az eljárást meg kell szüntetni.

Ha ez nem megy ez, akkor megoldás lehet, hogy akár független jelöltként indulva a mentelmi joggal is élve kikerülhessenek a börtönből Budaházyék - tette hozzá.

Hanganyag: Szépvölgyi István