eur:
394.42
usd:
365.17
bux:
65543.59
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Az internet lett a kampány egyik legfontosabb eszköze

Minden eddiginél több időt és energiát szentelnek a pártok annak, hogy a választásra készülve az interneten szólítsák meg a potenciális szavazóikat. A közösségi oldalakon, videó-megosztó portálokon már nagyban megy a kampány. A Fidesz elnöke az interneten várt ötleteket az évértékelőjéhez, szocialista riválisa pedig videó-üzenetben tett neki témajavaslatokat.

Sorra jelennek meg a közösségi oldalakon a vezető politikusok. A miniszterelnök-jelöltek közül Orbán Viktornak, Mesterházy Attilának, Vona Gábornak és Bokros Lajosnak is van vagy saját profilja vagy rajongói klubja, vagy mindkettő a Facebookon.

Az elsősorban a fiatalok által ismerkedésre, kapcsolattartásra és fényképek megosztására használt internetes oldalon a politikusok közvetlenül kapcsolatba kerülhetnek a választóikkal, és a megszokottnál jóval közvetlenebb hangnemben kommentálják a napi eseményeket.

A Fidesz elnöke a saját oldalán rendszeresen közöl fotókat a napi tennivalóiról: arról, hogyan söprögeti a havat a háza elől, hogyan beszélgetett egy ismeretlen kisgyermekkel egy étteremben.

Orbán Viktor a pénteki évértékelő beszédéhez is itt várta a témajavaslatokat. Állítólag a rajongói szép számban küldtek ötleteket. Üzent neki szocialista riválisa is. Mesterházy Attila egy videóüzenetet töltött fel egy videómegosztó portálra, amelyen mint állampolgár javasolja a Fidesz elnökének, hogy milyen témákat érintsen.

A szocialista kormányfőjelölt is jelen van a közösségi oldalon. Rendszeresen publikál fotókat az eseményekről, amelyeken részt vesz, fent vannak a beszédei, és a vele készült interjúk. Mesterházy Attilának privát oldala is van, itt fotókat is meg lehet tekinteni az életéről és a családjáról.

A Jobbik elnöke is kampányol a közösségi oldalon. Elsősorban a róla készült hivatalos fényképek láthatók, és összegyűjtötte a médiamegjelenéseit is. Vona Gábor rajongói is aktívak, rendszeresen hozzászólnak egy-egy eseményhez.

Nem marad ki a sorból az MDF miniszterelnök-jelöltje sem. Magánprofilja nincs, rajongói oldalán viszont olvashatók a legfontosabb gondolatai, beszédei és a vele készült interjúk is. Azt viszont nem tudni, hogy az oldalt ő maga, vagy csak egy lelkes rajongója üzemelteti, a családjára, magánéletére utaló információ ugyanis nincs az oldalon, és hozzá sem lehet szólni a megjegyzésekhez.

Nincs viszont minden miniszterelnök-jelöltnek internetes oldala. Orbán Viktornak és Vona Gábornak van, Mesterházy Attila honlapját keresve az MSZP hivatalos honlapja jön be, a bokroslajos.hu pedig fejlesztés alatt áll. A távirati iroda szerint mindkét politikus a pártja országos kampánynyitó rendezvénye körüli időpontban indítja be a saját honlapját. Az MSZP most erősíteni akarja az internetes megjelenését, az egyéni képviselő-jelöltek például egységes honlapot kaptak, de arra nincs lehetőség, hogy az érdeklődők közvetlenül üzenhessenek a képviselőknek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Korrigál a forint

Korrigál a forint

Csütörtökön kezdetben az euróval és a dollárral szemben is gyengült a forint, utóbbival szemben nagyobb mértékben, később azonban valamelyest korrigált a magyar fizetőeszköz. Ma megjelent a Magyar Nemzeti Bank Inflációs jelentése, amelyben többek között azt írták, hogy a forint gyengélkedése és a szolgáltató cégek visszatekintő árindexálása is hozzájárul ahhoz, hogy a 3%-os inflációs  célt csak 2025-ben éri el a jegybank.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×