Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Mesterházy szerint félreértelmezték az orvosokkal kapcsolatos szavait

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Mesterházy Attila szerint ő nem vonta kétségbe az orvosok megbízhatóságát, egy fórumon elmondott szavait tudatosan félreértelmezték.

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) csütörtöki sajtótájékoztatóján kiosztott dokumentum szerint Mesterházy Attila néhány napja egy nyilvános fórumon "az orvosok megbízhatóságát megkérdőjelező megnyilatkozásra ragadtatta magát, amikor felvetette, vajon rábízhatja-e magát egy közismerten baloldali érzelmű beteg egy úgymond netán jobboldali gondolkodású orvosra".

Az MSZP miniszterelnök-jelöltje erre reagálva azt mondta csütörtökön az MTI-nek a Heves megyei Lőrinciben: szavait tudatosan félreértelmezték. Õ csupán arra célzott, hogy az aggodalom és félelem árnyéka lengi be a demokráciát. Ugyanis sok ember fejében felvetődik: nem lesz-e abból baj, ha tudják, más világnézetet vall.

Pusztán erre a jelenségre kívánta felhívni a figyelmet, ami - mint mondta - árt a magyar demokráciának. Vagyis nem kérdőjelezte meg a magyar orvosok elkötelezettségét, ezért nincs miért bocsánatot kérnie - közölte Mesterházy Attila.

Budai Bernadett, az MSZP szóvivője közölte: remélik, hogy Éger István, a MOK elnöke, illetve a szervezet más vezetői megszólalásaikkal és szerepvállalásukkal még áttételesen sem kapcsolódnak be a következő hónapok választási kampányába.

A mai magyar társadalom az emberek politikai hovatartozása szerint élesen megosztott. Mesterházy Attila beszédében erre a kétségtelenül jelen lévő társadalmi problémára hívta fel a figyelmet - fűzte hozzá.