eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Ma folytatják a Visegrádnál léket kapott hajó mentését - képek

Csütörtökön reggel folytatják a szakemberek a Visegrádnál léket kapott hajó mentését, amely a parttól mintegy ötven méterre, stabil helyzetben van, a vízi jármű a hajóforgalmat nem akadályozza - közölte a Közlekedésbiztonsági Szervezet.

A Bavaria 53 nevű áruszállító hajó a bal elején kapott léket szerdán. Az éjszaka folyamán megérkezett mellé egy másik vízi jármű, a Tatabánya, hogy szükség esetén segítséget nyújtson a léket kapott járműnek stabilan maradnia - mondta Bajkó Erika.

Szerda este megállt a vízbetörés a hajtótestbe, így csütörtökön megkezdhetik az orrgéptérből a víz kiszivattyúzását. A kár pontos mértékét, illetve azt, hogy miként és mikor tudják elvontatni a hajót a helyszínről, csak a szivattyúzást követően lehet majd megállapítani - közölte.

A német zászló alatt közlekedő 80 méter hosszú, 9 méter széles hajón kéttagú horvát személyzet szolgált. A balesetben nem sérült meg senki. A jármű 665 tonna repcét szállított.

Benke Donát, a szentendrei tűzoltóság szóvivője azt mondta: a Bavaria orrában felgyülemlett, olajjal szennyezet vizet nem folyathatják a Dunába, ezért azt - a hajó teljes rakományához hasonlóan - át kell majd emelni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×