eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Hétmillió forint értékű adózatlan cigaretta az M1-esen elhagyott kocsiban

Jövedéki orgazdaság bűncselekmény gyanúja miatt nyomozást folytat a vámőrség ismeretlen tettes ellen, aki az M1-es autópályán kiugrott a kocsijából és az őt ellenőrizni akaró pénzügyőrök elől elmenekült.

Magára hagyott autójában több mint hétmillió forint értékű adózatlan, ukrán zárjegyes cigarettát találtak a pénzügyőrök - közölte a Vám és Pénzügyőrség Nyugat-dunántúli Regionális Parancsnoksága.

A pénzügyőrség munkatársai az M1-es autópálya tatabányai szakaszán akarták ellenőrizni a cseh rendszámú autót kedd éjszaka, amely az ellenőrök jelzései ellenére tovább hajtott. A pénzügyőrök üldözőbe vették a menekülő járművet, amelyet mintegy 80 kilométerrel távolabb, Lébény térségében sikerült megállítani a rendőrség közreműködésével.

A gépkocsi vezetője kiugrott a kocsiból, az autópálya szalagkorlátján átlépett és a rohanó járművek között nyoma veszett. Kocsijában 1150 karton adózatlan, ukrán zárjegyes cigarettát találtak.

Az elkövető kilétének felderítésére érdekében külföldi hatóságokkal is felvették a kapcsolatot - áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×