eur:
394.06
usd:
365.63
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Elfogták a BKV volt informatikai igazgatóját

Elfogta a rendőrség a BKV eddig szökésben lévő volt informatikai igazgatóját. Fuzik Zsolt Szegeden bujkált, amikor a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság nyomozói és az RRI "Sólyom" bevetési alosztályának munkatársai őrizetbe vették. A tájékoztatás szerint kezdeményezik előzetes letartóztatását.

A BKV volt informatikai igazgatója ellen korábban országos, majd európai elfogató parancsot adtak ki. Fuzik Zsoltot vesztegetéssel gyanusítják, amelynek büntetési tétele 1-től 5 évig terjedő szabadságvesztés lehet.

A vesztegetési ügy tavaly december 4-én pattant ki, amikor a rendőrség házkutatást tartott a BKV Akácfa utcai székházában, ahol egy informatikai szerződést kerestek. A feltételezés szerint a 28 millió forintos szerződésből osztottak volna vissza több millió forintot, ezt vehette át a szintén 4-én, egy óbudai mélygarázsban vesztegetés közben tetten ért BKV-s jogi igazgató, Sziebert György.

Az üggyel összefüggésben Rényi-Vámos Krisztina, a Budapest Airport Zrt. jogi vezetője és Sziebert György is előzetes letartóztatásba került. Mindkettőjüket bűnszövetségben elkövetett vesztegetéssel, csalással és hűtlen kezeléssel gyanúsítják. A rendőrség ezután többször kereste a BKV informatikai igazgatóját, aki azonban az idézésekre nem jelent meg, mert állítása szerint Ausztriában síelt és közben megbetegedett.

Szerdán a hűtlen kezelésekkel összefüggő BKV-ügyben újabb három embert vettek őrizetbe. A tájékoztatás szerint Regőczi Miklós, a cég volt kommunikációs vezérigazgató-helyettese, Zelenák Tibor volt kommunikációs főosztályvezető és Mesterházy Ernő főpolgármesteri főtanácsadó egyaránt vallomást tett, de a gyanúsítás ellen panasszal élt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×