Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Navracsics Tibor: a választópolgárok tisztíthatják meg a magyar politikát

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A választóknak módjuk lesz arra, hogy áprilisi döntésükkel megtisztítsák a magyar politikát és a politikai elitet, valamint határozzanak arról, hogy kik képviseljék őket a következő időszakban - jelentette ki Navracsics Tibor, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője egy politikai fórumon Nyíregyházán.

A politikus Kormányzás és közjó címmel megrendezett eseményen utalt Gyurcsány Ferenc 2006 szeptemberében kiszivárgott balatonőszödi beszédére, amely szerinte már magában hordozta a szocialisták bukását, és mára emiatt esett szét az MSZP.

Navracsics Tibor elmondta: a baloldali képviselők már 2006 májusában tudtak erről a beszédről, ám hallgattak róla, s amikor az nyilvánosságra került, "mindent megtettek annak érdekében, hogy mentsék a saját politikájukat".

Emiatt most "a politikai invalidítás" állapotában van az ország, hiszen nem várható el a szocialistáktól, hogy például a MÁV és a PSZÁF ügyében őszintén viselkedjenek, amikor a választópolgárokkal sem viselkedtek őszintén - jelentette ki.

A frakcióvezető azt mondta: 2006 szeptembere óta Magyarország a politikai viták tekintetében egy helyben topog, "mert azok az emberek, akiket felelősség terhel ezért a csődtömegért, nem vállalták a felelősséget."

Csak akkor tud Magyarországon visszatérni a politika az értelmes viták keretébe, hogy ha a választópolgárok elmondhatják a véleményüket az elmúlt négy évről - mondta.

Navracsics Tibor szerint az emberek ma azt látják, hogy a parlamentben a viták hiábavalóak; nem történik semmi, mert az MSZP bármit megtehet, s a Fidesz nem tudja megakadályozni a szocialisták lépéseit.

A fideszes politikus hozzátette: az MSZP célja a "félelem gerjesztése" a nyugdíjasokban, a családokban, és az egyetemistákban, így alkotmánymódosítással, antiszemitizmussal, kötelező sorkatonasággal riogatnak.

"A gyűlöletkeltő kampányuk egyre elkeseredettebb, egyre inkább árulkodik arról, hogy a a szocialista párt gyökerei mennyire nem egy demokratikus párt gyökerei" - mondta. Navracsics Tibor szerint ezért a Fidesznek egy dolga van: tennie kell a dolgát, és meg kell nyernie a választásokat.