eur:
393.75
usd:
367.9
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Navracsics Tibor: a választópolgárok tisztíthatják meg a magyar politikát

A választóknak módjuk lesz arra, hogy áprilisi döntésükkel megtisztítsák a magyar politikát és a politikai elitet, valamint határozzanak arról, hogy kik képviseljék őket a következő időszakban - jelentette ki Navracsics Tibor, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője egy politikai fórumon Nyíregyházán.

A politikus Kormányzás és közjó címmel megrendezett eseményen utalt Gyurcsány Ferenc 2006 szeptemberében kiszivárgott balatonőszödi beszédére, amely szerinte már magában hordozta a szocialisták bukását, és mára emiatt esett szét az MSZP.

Navracsics Tibor elmondta: a baloldali képviselők már 2006 májusában tudtak erről a beszédről, ám hallgattak róla, s amikor az nyilvánosságra került, "mindent megtettek annak érdekében, hogy mentsék a saját politikájukat".

Emiatt most "a politikai invalidítás" állapotában van az ország, hiszen nem várható el a szocialistáktól, hogy például a MÁV és a PSZÁF ügyében őszintén viselkedjenek, amikor a választópolgárokkal sem viselkedtek őszintén - jelentette ki.

A frakcióvezető azt mondta: 2006 szeptembere óta Magyarország a politikai viták tekintetében egy helyben topog, "mert azok az emberek, akiket felelősség terhel ezért a csődtömegért, nem vállalták a felelősséget."

Csak akkor tud Magyarországon visszatérni a politika az értelmes viták keretébe, hogy ha a választópolgárok elmondhatják a véleményüket az elmúlt négy évről - mondta.

Navracsics Tibor szerint az emberek ma azt látják, hogy a parlamentben a viták hiábavalóak; nem történik semmi, mert az MSZP bármit megtehet, s a Fidesz nem tudja megakadályozni a szocialisták lépéseit.

A fideszes politikus hozzátette: az MSZP célja a "félelem gerjesztése" a nyugdíjasokban, a családokban, és az egyetemistákban, így alkotmánymódosítással, antiszemitizmussal, kötelező sorkatonasággal riogatnak.

"A gyűlöletkeltő kampányuk egyre elkeseredettebb, egyre inkább árulkodik arról, hogy a a szocialista párt gyökerei mennyire nem egy demokratikus párt gyökerei" - mondta. Navracsics Tibor szerint ezért a Fidesznek egy dolga van: tennie kell a dolgát, és meg kell nyernie a választásokat.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:04
×
×
×
×