eur:
393.74
usd:
365.46
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Három párt képviselő-jelöltjei indulnak MDF-színekben Veszprém megyében

Három párthoz tartoznak azok az országgyűlési képviselő-jelöltek, akik az MDF színeiben indulnak Veszprém megyében az áprilisi parlamenti választásokon.

Az MDF, az SZDSZ és a Független Kisgazdapárt alkot választási szövetséget a megyében - mondta Kuti Csaba, az MDF megyei választmányának elnöke, a jelöltjeiket bemutató sajtótájékoztatón kedden Veszprémben.

A megye hét választókerületéből négyben indul MDF-es jelölt, kettőben SZDSZ-tag, egyben pedig a Független Kisgazdapárt megyei elnöke vállalta az MDF-es színekben való megmérettetést - mondta Kuti Csaba.

A megyei elnök kitért arra is, hogy a pápai választókerületben Farkas Bertalan, az egykori űrhajós indult volna, ám sajnálatukra nemrég visszalépett. "Számomra nem egészen megértett vagy tényleg követhető indokok alapján úgy döntött, hogy a korábbi ígéretétől eltérően, visszalép" - fogalmazott Kuti Csaba.

Az MDF megyei elnöke elmondta: várják mindazokat a támogatókat, akik a párt miniszterelnök-jelöltjének, Bokros Lajosnak a programját elfogadják és azt támogatni hajlandók.

Molnár Margit, az SZDSZ országos ügyvivője, Veszprém megyei elnöke közölte: elfogadták "igen nagy többséggel" az MDF-fel való választási együttműködést, közös miniszterelnök-jelöltjüknek pedig Bokros Lajost. "Korrekt tárgyalások során" a megyék közül szinte elsőként hozták létre Veszprémben az együttműködési megállapodást. A két SZDSZ-tag jelölt neve után mindkét párt (MDF-SZDSZ) neve szerepel majd a szavazólapon - tette hozzá.

Molnár Margit szerint a választási megállapodásuk lényege az, hogy az SZDSZ önállóan nem állít országos és területi listát, hanem az SZDSZ-esek az MDF-listán fognak indulni, s így az ő töredék szavazataik az MDF-listára kerülnek.

Ezt bemutatkoztak az egyes választókerületek jelöltjei. Az 1-es számú, ajkai választókerületben Marton József tanár lesz az MDF jelöltje, aki független, ám korábban - mint arra emlékeztetett - SZDSZ-esként volt 1990 és 1994 között Ajka alpolgármestere, majd 1994-1998. között pedig a város polgármestere. Később Fidesz-tag lett, s kérdésre válaszolva mondta el, hogy a pártból decemberben kilépett.

A balatonfüredi választókerületben Kulcsár Miklós indul, aki az MDF megyei választmányának alelnöke és Barnag község polgármestere.

A pápai választókerületben indul Kuti Csaba, az MDF megyei elnöke, aki - mint mondta - Farkas Bertalan visszalépése miatt "lépett be" ide jelöltnek. Kuti Csaba utalt arra, hogy 1998 és 2006 között a Veszprém Megyei Közgyűlés MDF-es elnöke volt.

A Tapolca-Sümeg választókerületben indul az MDF színeiben Rátosi Ferenc, a Független Kisgazdapárt megyei elnöke, aki nyolc éven át volt (1998-2006) Sümeg polgármestere. Hangsúlyozta, hogy a szavazólapon a neve után az MDF-FKGP pártnevek szerepelnek majd. A Várpalota-Zirc választókerületben Szőke László ügyvéd, SZDSZ-tag lesz a képviselőjelölt, aki egyébként a Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének az elnöke, s egyben a szervezet Veszprém megyei elnöke is.

A megyeszékhely két választókerülete közül a 6-os számúban indul MDF-SZDSZ-jelöltként Molnár Margit közgazdász, az SZDSZ megyei elnöke. A 7-es számú választókerületben pedig Bense László Erik ügyvéd, az MDF megyei választmányának alelnöke lesz a párt képviselőjelöltje, aki 12 éve veszprémi önkormányzati képviselő és bizottsági elnök is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×